Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A kiegészítő forgalmi sávok a balra kanyarodáshoz növelik a biztonságot és az áteresztőképességet

2019.03.05.

A Makszim Gorkij utca egy része felújításának tervei felölelik az úttest kiszélesítését a Radić-fivérek és a Strossmayer utcai kereszteződéseknél, mégpedig a Makszim Gorkoj utcából a balra kanyarodást szolgáló kiegészítő forgalmi sáv hozzáadásával. Emellett az utcának ezen a szakaszán új fény- és közlekedési jelzőrendszert, továbbá videó-felügyeleti rendszert telepítenek, amely a Pátria Szállónál elhelyezett videó-felügyelettel együtt egységes rendszert alkot, s amely össze van kötve a szabadkai Rendőri Igazgatósággal – közölték ma a Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón.

12447_1.jpg

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója emlékeztetett rá, hogy a Makszim Gorkij utca és a Matija Gubec, Strossmayer és Radić-fivérek utcai kereszteződések a városközpontban találhatók, ahol erős a forgalom minden formája, majd elmondta, hogy a projekt megvalósításával és a kiegészítő forgalmi sávok megépítésével a balra kanyarodáshoz megnövelik az útkereszteződések áteresztő-képességét.

- A projekt megvalósításától a közlekedésbiztonság és az áteresztő-képesség javulását várjuk, egyértelműbb lesz a közlekedés a forgalmi sávokban, csökken a sebesség és a Makszim Gorkij utcai balra kanyarodásnál kevesebb lesz a konfliktus. Ezeknek az útkereszteződéseknek a közvetlen közelében található az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola is, ami még egy ok arra, hogy a Makszim Gorkij utcának ezen a szakaszán javítsuk a közlekedésbiztonságot – hangsúlyozta Predrag Radivojević.

Milan Vasović, a Subotica-trans KV forgalmi igazgatója, tapasztalt bírósági szakértő a közlekedési kérdésekben elmondta, hogy a járművek legnagyobb száma a Makszim Gorkij utcának azon a szakaszán közlekedik, amelyekben felújítják és kiszélesítik az úttestet.

- Egy a közelmúltban végzett forgalomszámlálás szerint ezen az útszakaszon 24 óra alatt 400 autóbusz halad át. Emellett a Radić-fivérek utcán bonyolódik a Harcosok Sorakozója nagy lakótelepre irányuló forgalom. A balra kanyarodást segítő kiegészítő forgalmi sávok csökkentik a járművek várakozási idejét, biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés – emelte ki Milan Vasović.

A projekt megvalósítását a nyárra tervezik, a munkálatoknak őszig kell elkészülniük.

A Makszim Gorkij utca útburkolatának felújításához és bővítéséhez a Radić-fivérek utcai kereszteződéstől a Matija Gubec utcai kereszteződésig a video-felügyelet I. szakaszának a kiépítésével együtt elnevezésű projektre Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága valamivel több mint 73 millió dináros térítésmentes támogatást biztosított az általa kiírt nyilvános finanszírozási és társfinanszírozási pályázat útján a közlekedési infrastrukturális projektekre.

A Városháza Média Központjában tartott sajtótájékoztatón jelen volt Vesna Zrnić, a Beruházási és Fejlesztési Titkárság titkára, Božidarka Golubović projekt-koordinátor, valamint Milan Marjanov mérnök (Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat).

 12447_2.jpg