Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A sándori helyi közösségben szanálták a Trocadero épületét

2019.03.12.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, Veljko Vojnić, a Naša radost IEI műszaki igazgatója és Nikola Milićević, a sándori Helyi Közösség Közgyűlésének elnöke ma megtekintették a rendbe hozott Trocadero épület helyiségeit a sándori helyi közösségben, amelyben a Méhecske Óvoda és a helyi közösség irodája működik.

  12459_1.jpg

Laban polgármester leszögezte, hogy a szabadkai önkormányzat egyformán fektet be a városi és a peremvárosi helyi közösségek fejlődésébe és előrehaladásába, majd elmondta, hogy a sándori HK-ben 2018-ban a Trocadero épületének a szanálására és felújítására Szabadka város költségvetéséből 6,5 millió dinárt folyósítottak.

A létesítményben megnyílt Méhecske néven megnyílt az új óvoda, amelyben három oktatói-nevelői csoportot helyeztek el egész napos ellátással az 1-től 3 éves korig terjedő bölcsődés korosztályból. Szeretném megdicsérni a sándori Helyi Közösség vezetőségét, és mindazokat, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a projekt rekordidő alatt valósuljon meg, s hogy szanáljuk az épületet – mondta Bogdan Laban.

Hangsúlyozta, hogy a sándori helyi közösség területén az elmúlt két év alatt több mint 45 millió dinárt fordítottak a közlekedési és a sport-infrastruktúrába, s hogy az évtizedek óta gondot okozó Tolmin utca felújítására mintegy 33 millió dinárt fordítottak.

12459_2.jpg

Nikola Milićević elmondta, hogy Bogdan Laban polgármester többet járult hozzá a sándori Helyi Közösség fejlődéséhez, mint a négy előző polgármester, s hogy a Tolmin utca, a helyi közösség egyik legtöbb gondot okozó utcáját teljes hosszában felújították, s hogy a forgalmas útvonalat 2017 augusztusának végén sikerült megnyitni.

Mint azt Milićević elmondta, a Trocadero felújított épületében megteremtették a feltételeket a sokoldalú tevékenységhez, amelyek keretében a helyi közösség szolgáltatásokat nyújt a polgároknak.

Veljko Vojnić elmondta, hogy a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény Méhecske óvodája tavaly decemberben kezdte meg próbamunkáját. Az óvoda eleget tesz minden feltételnek az 1-3 éves gyermekek biztonságos és színvonalas elhelyezéséhez a korcsoportra vonatkozó szabályzatoknak és előírásoknak megfelelően.

A Méhecske óvodában a három csoportban 60 gyermek van, az oktatói-nevelői munka pedig szerb és magyar nyelven folyik. Az óvodát új, funkcionális, megfelelő bútorzattal, felszereléssel, didaktikai eszközökkel és játékokkal láttuk el, amire mintegy 2,5 millió dinárt fordítottunk, abból a pénzből, amelyet a Naša radost IEI a tevékenységére kap Szabadka város költségvetéséből – mondta Vojnić.

A Naša radost IEI feladata nem csak a területi bővítés, hanem a színvonalas munka is, hangsúlyozta Veljko Vojnić, majd hozzátette, hogy ezt az iskoláskor előtti intézményt a 2019/2020-as tanévben az EU besorolta az eTwinning iskolák hálózatába, valamint hogy a közelmúltban Újvidéken megtartott Útjelzők elnevezésű oktatási vásáron az intézmény aranyérmet érdemelt ki.

12459_3.jpg