Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Elismerés a legjobb fiatal matematikusoknak

2019.03.13.

A Városháza Dísztermében hagyományosan a pí napja előtt okleveleket és köszönőleveleket nyújtottak át a legjobb fiatal szabadkai és észak-bácskai matematikusoknak a 2018/2019-as tanév eddigi versenyein elért eredményeikért. A mintegy 160 jutalmazott tanuló között volt hét középiskolás is, Bjanka Stojanović, Miloš Pajić, Tóth Noémi, Besnyi Levente, Minja Vuković, Szakál Francišković Teodor és Veljko Todić, akik szombaton, március 16-án Szabadkát képviselik Újvidéken az országos matematikaversenyen.

12463_1.jpg

Szabadka Város nevében a legjobb matematikusoknak Horvát Tímea alpolgármester és Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja nyújtotta át az okleveleket és köszönőleveleket.

- A megtelt Díszterem alapján egyértelmű, hogy a városnak van kire büszkének lennie, s hogy benne kiváló matematikusok nevelkednek – emelte ki Nataša Aleksić.

A legjobb fiatal matematikusoknak az okleveleket dr. Nebojša Gvozdenović, a matematikusok szabadkai egyesületének az elnöke és Ljubica Kiselički, a matematikai versenyekkel foglalkozó bizottság elnöke is átnyújtotta.

Idén a városi versenyen az általános iskolák 337 tanulója vett részt. A március 23-án sorra kerülő körzeti versenyre száz tanuló szerzett részvételi jogot.

12463_2.jpg