Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Könyvadomány a visnyeváci diákoknak

2019.03.20.

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja a 2019. évi szabadkai Könyvvásár szervezői és résztvevői, és a szabadkai önkormányzat nevében ma 25.000 dinár értékű könyvadományt adott át a Hunyadi János Általános Iskola képviselőjének. A könyveket a visnyeváci tagozatnak szánják, amelyben elsőtől a negyedik osztályok tanulnak a diákok.

12486_1.jpg

- A kiadók az előző évekhez hasonlóan idén is felkerestek bennünket azzal az együttműködési elképzeléssel, hogy az önkormányzat ne fizettesse meg velük a standállítási illetéket, a résztvevők pedig meghatározott összegben könyveket adományoznak valamelyik szabadkai iskolának. Az előző években az adományt a Dositej Obradović iskola és a Kolevka Gyermekotthon kapta – emelte ki Nataša Aleksić.

A szervezők nevében Ema Kostić mondott köszönetet a szabadkai Közigazgatásnak, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatnak, valamint a Tržnica vállalatnak a jó együttműködésért és a segítségért.

- Az iskoláknak többnyire enciklopédiákat adományoztunk, amelyek a fiatalabb és idősebb korosztálynak is megfelelnek. Az iskola számára szükséges könyveket a tanítónők választották ki – mondta Ema Kostić.

Szabó Gábor, a Hunyasdi János ÁI igazgató-helyettese elmondta, hogy az adománnyal az iskolakönyvtár gazdagodik.

- Egyedülálló alkalom ez arra, hogy megörvendeztessük tanulóink némelyikét, hiszen mi vagyunk az egyik legnagyobb iskola Szabadkán. A csantavéri központi iskola mellett kihelyezett tagozataink működnek Visnyevácon és Dusanovón is, amelyekben összesen 550-es tanulnak – mondta Szabó Gábor.