Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 22. ülését

2019.04.02.

A Városi Képviselő-testület 22. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak, elfogadták a Záróhatározatot a Szabadka Város Költségvetés-felügyeleti Szolgálata 2018. évi beszámolójának elfogadásáról, rendeletet hoztak a helyi közösségekről Szabadka város területén, valamint a taxi szolgáltatásról. Az elfogadott 11 napirendi pont között szerepelt a telekrendezési díj megszabásáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet, emellett pedig határozatot hoztak a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat 2019. évi működési terve első módosításának jóváhagyásáról, a Szabadkai Távfűtőművek KKV, valamint a Dr. Vinko Perčić Képtár igazgatójának a kinevezéséről.

12513_1.jpg

A Szabadka város területén működő helyi közösségekről szóló rendelet szabályozza a helyi közösségek jogállását, a helyi közösség területének kialakítását, megszüntetését vagy módosítását, a helyi közösség jogait és kötelességeit, a helyi közösség tanácsa tagjainak számát, a tanács feloszlatását, a tanácstagok megbízatásának a megszűnését, a helyi közösségek finanszírozását, a helyi közösségek más helyi közösségekkel való együttműködését, valamint a Szabadka város területén működő helyi közösségek munkája és működése szempontjából fontos egyéb kérdéseket.

A taxi szolgáltatásról szóló rendelet szabályozza a taxi szolgáltatás módját és feltételeit Szabadka város területén. A taxi szolgáltatásról szóló rendelet meghozatalát a közúti utasszállításról szóló törvény módosítása tette szükségessé, mivel módosultak a taxival történő utasszállításra vonatkozó rendelkezések. A törvényhozó ezekkel a módosításokkal közelebbről szabályozza a taxi szolgáltatás feltételeit és szabályait, így a helyi önkormányzatoknak jóval kisebb mozgásteret hagyott a területre vonatkozó szabályok autonóm rendezésére.

A Szabadkai Távfűtőművek KKV igazgatójának a kinevezéséről szóló határozat elfogadásával a közvállalat igazgatójává Predrag Bobić okleveles közgazdászt nevezték ki a nyilvános pályázat lebonyolítását követően, az új igazgató munkába állásától számított négyéves időszakra. A Dr. Vinko Perčić Képtár igazgatójának kinevezéséről szóló határozat elfogadásával négyéves megbízatási időre ismét Spartak Dulić akadémiai festőművészt, grafikust nevezték ki az intézmény igazgatójává.

A mai ülésen a tanácsnokok határozatot hoztak a városi vagyonjogi ügyész-helyettes kinevezéséről, a Városi Könyvtár igazgatóbizottsági tagjának felmentéséről és kinevezéséről, a csantavéri Hunyadi János ÁI iskolaszéki tagjainak a felmentéséről és kinevezéséről, továbbá meghozták a szabályzatot az egyesületek Szabadka Város költségvetéséből finanszírozott közhasznú ifjúsági programjainak ösztönzésére, vagy a finanszírozásukhoz hiányzó rész pótlására szolgáló eszközökről.

Szabadka Város Képviselő-testülete 22. ülésének anyaga - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/hu.