Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Vegyészeti-technológiai Iskola napja

2019.04.02.

A Vegyészeti-technológiai Iskola megünnepelte fennállásának 120. évfordulóját. Az alkalmi ünnepségen jelen voltak az Oktatási, Tudományügyi és Technológia-fejlesztési Minisztérium, a tartományi Kormány képviselői, Bogdan Laban szabadkai polgármester és munkatársai, a szabadkai középiskolák igazgatói, Bijelo Polje-i, đakovoi és számos más vendég.

12515_1.jpg

A Szerb Köztársaság Kormánya felismerte ennek a sikeres oktatási intézménynek a jelentőségét, munkája színvonalát, amely számos sikert ért el, kiérdemelve többek között a Szent Száva-díjat is. A Szerb Köztársaság közbefektetések igazgatásával foglalkozó irodájának és a Városi Közigazgatásnak köszönhetően a Vegyészeti-technológiai Iskolát teljesen felújították, a mire 156 millió dinárt biztosítottak.

Az iskolanapi ünnepség keretében a Vegyészeti-technológiai Iskola hagyományosan megszervezte a Nyitott ajtó napját. Az lehetővé tette a majdani középiskolások számára, hogy megismerkedjenek az iskola által kínált szakirányokkal és feltételekkel.   

A következő, 2019/2020-as tanévben kilenc tagozatba 270 tanuló iratkozhat, hat szerb és három magyar tannyelven. A gazdag kínálatban a mezőgazdasági, élelmiszergyártó és –feldolgozó, vegyészeti, nemfémek, nyomdászati, textilipari és bőripari szakirányok mellett két új is szerepel az iratkozási tervben, magyar nyelven cukrászok, szerb nyelven pedig kőolaj- és gázfeldolgozó technikusok tanulhatnak majd.

12515_2.jpg