Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Felújították a piacot a Vasutas Település Helyi Közösségben

2019.04.03.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere  és Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója megtekintették a Vasutas-telepi vegyes piacot a Majsai úton, a Vasutas Település Helyi Közösségben, miután megvalósult a piac-felújítás és piaci féltető építési projektje. A beruházás értéke 3,5 millió dinár, a teljes összeget pedig saját forrásokból biztosította a Szabadkai Piacok KKV.

12518_1.jpg

Laban polgármester emlékeztetett rá, hogy a szabadkai önkormányzat egyenletesen fektet pénzt a városi és a peremvárosi helyi közösségek fejlődésébe, előrehaladásába, majd elmondta, hogy a Vasutas-telepi vegyes piac felújítását és a piaci féltető megépítését a Vasutas Település HK polgárai kezdeményezték.

Köszönöm a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalatnak a gyors és hatékony lépéseket és munkát. A beruházás értéke 3,5 millió dinár. Hiszem, hogy az elkövetkező időszakban a vásárlók és a bérlők érdekében a lehetőségekkel összhangban sor kerül a városban más piacok felújítására is, lehetővé téve ezzel színvonalasabb működésüket – hangsúlyozta Laban polgármester.

12518_2.jpg

Dejan Ljubisavljević elmondta, hogy a piacok létezésük óta az emberek kereskedésének, találkozójának és kommunikációnak a helye, hogy a Vasutas Település HK Majsai úti kis piaca emberhez nem méltó körülmények között működött, s hogy ez a szabadkai piacokba történő beruházások egyike, amelyek a jövőben fognak megvalósulni.

Az elkövetkező időszakban a tejpiac több évtizedes problémájával foglalkozunk majd, amelyet sajnos indokolatlanul mellőztek. A szabadkaiak a város központjában összehasonlíthatatlanul jobb piacot érdemelnek. Kidolgozzuk arra a piacra a műszaki tervdokumentációt, majd hozzálátunk egy korszerű piac építéséhez, amely alapvető funkciója mellett turisztikai potenciálokkal is rendelkezik majd, mint minden piac a nagy európai központokban. A gazdag és színvonalas kínálattal rendelkező piac munkaidejét meghosszabbítjuk – jelentette be Ljubisavljević.

Szavai szerint a Szabadkai Piacok KKV a szabadkai önkormányzat támogatásával, pénzügyi lehetőségeivel összhangban folytatja más városrészekben is a kisebb piacok működésével kapcsolatos gondok megoldását.

A polgármester a piacok vonatkozásában megköveteli tőlünk, hogy a polgárok elégedettek legyenek, s mi igyekezni fogunk a lehető legteljesebben megfelelni ennek az elvárásnak – emelte ki Dejan Ljubisavljević.

12518_3.jpg

A Vasutas-telepi vegyes piac 180 négyzetméteres, be lett fedve, 12 piaci asztala van gyümölcs, zöldségfélék és más közfogyasztási cikkek árusítására és a vásárlók-bérlők számára kisebb parkolóval is rendelkezik.