Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Jobb életfeltételeket teremteni a fogyatékkal élőknek

2019.04.15.

Zoran Đorđević, a szerb Kormány munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi minisztere, valamint Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma ellátogatott a vakok és gyengénlátók szabadkai egyesületébe. Đorđević miniszter ebből az alkalomból Veso Avramovnak, az Egyesület elnökének laptopot, 30 digitális könyvet és olvasó-berendezést adott át.

12559_1.jpg

Đorđević kiemelte, hogy a minisztérium tevékenyen járul hozzá a fogyatékkal élők helyzetének a javításához az egyesületekkel fennálló partneri viszonyok, pénzügyi és szakmai támogatás útján.

Szerinte a fogyatékkal élőkről gondoskodó intézmények bejárásának az a célja, hogy jobban megismerkedjenek ezeknek az embereknek a helyzetével, s hogy megtalálják a lehető legjobb megoldást helyzetük javítására.

Emlékeztetett rá, hogy az előző látogatása során a szabadkai egyesület tagjai elmondták, hogy mire lenne szükségük életkörülményeik javításához.

Könyvek, olvasóberendezések és laptop segítségével az egyesület tagjai tanulhatnak, szórakozhatnak és együtt tölthetik el idejüket. A minisztérium kész lehetőségeivel összhangban segíteni őket, s igyekszik az eddigiekhez hasonlóan támogatni a fogyatékkal élők minden egyesületét, mondta a miniszter.

Veso Avram mondott köszönetet a látogatásért, rámutatva, hogy milyen nagy jelentőségű a minisztérium támogatása a fogyatékkal élők életkörülményeinek a javítása érdekében.