Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Európa-nap

2019.05.09.

Szabadkán május 9-én hagyományosan megünnepelik Európa napját is. A Szabadság téren, a polgároknak az Európai Unióról, annak intézményeiről, tagországairól és Szerbiának az EU-hoz történő csatlakozás folyamatáról való minél jobb tájékoztatása érdekében megnyílt az EU Információs sarok, promóciós és tájékoztató publikációkat tartalmazó standokkal.

12599_1.jpg

Lidija Kovač Đerović, az Európai Mozgalom szerbiai képviselője ebből az alkalomból elmondta, hogy Európa napja alkalmából utcai megmozdulást rendeztek, melynek keretében népszerűsítő anyagokat osztogattak az Európai Unióról, a polgárok pedig megismerkedhettek az Európa értem, az Erasmus+ és más programokkal, amelyek a fiatalok nemzetközi cseréjét kínálják az oktatás, a sport, a kultúra...terén.

Fiatal polgártársainknak szeretnénk azt üzenni – mondta – hogy közel van az Európai Unió, s hogy számos program létezik, amelyekkel élhetünk annak ellenére, hogy nem vagyunk az EU-ban, de reméljük, hogy rövidesen annak tagországa leszünk.

12599_2.jpg

Európa napja alkalmából holnap a Raichle Ference parkban hangversenyt rendeznek hét együttes fellépésével. A koncert ingyenes és 19 órakor kezdődik.