Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Gazdag program a Múzeumok Éjszakáján

2019.05.16.

A városban és Palicson több mint húsz helyszínen gazdag programmal rendezik meg 16. alkalommal a Múzeumok Éjszakáját. Szombaton a látogatók 17 órától egészen éjfél után egy óráig élvezhetik a Múzeumok Éjszakája gazdag, változatos programját, amelyet idén a szabad művészi kifejezésmód jegyében tartanak meg.

12613_1.jpg

- Maga a szabadság olyan tudatállapot, amely mindig is vezéreszmét, mozgatórugót és ihletet jelentett az alkotók számára, ezért idén mindazoktól, akik bekapcsolódtak a rendezvénysorozatba, azt várjuk, hogy látogatóik számára látványos, emlékezetes estét biztosítsanak, mert tudjuk, hogy ez a rendezvény óriási érdeklődést vált ki, s az év folyamán ez vonzza a legtöbb látogatót – hangsúlyozta Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára, s minden polgárt meghívott, hogy vegyen részt a gazdag program eseményein, koncerteken, kiállításokon, filmvetítéseken...

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja leszögezte, hogy a Múzeumok Éjszakája évről évre mind több érdeklődőt vonz, kiemelve, hogy ez azt jelenti: polgáraink is megértették, hogy ez remek alkalom annak bemutatására, mire készek, mit tudnak alkotni, s hogy mennyire kreatívak.

- A Múzeumok Éjszakája olyan rendezvény, amely ráébreszt bennünket arra, hogy a kultúra milyen fontos felépítménye a társadalomnak – mondta Miroslava Babić.

Mint azt Hulló István, a Városi Múzeum igazgatója elmondta, az intézmény a többinél egy órával korábban megnyitja kapuit, azaz 16 órakor. A látogatók megtekinthetik a természettudományi részleg állandó kiállítását, majd a belgrádi Természettudományi Múzeum vándorkiállítását, A meteoritok – a világúr hírnökei címmel, valamint a mai délkelet-európai Duna-menti svábokról szóló kiállítást. 

Sanja Prijić, a Palics Park menedzsere elmondta, hogy a Múzeumok Éjszakáján Palicson is számos programmal várják a látogatókat, három helyszínen – a Vigadóban, a Könyvtárban és az Abbázia Moziban. Az Abbázia Moziban 19-től éjfél után egy óráig a 21. század első húsz éve címmel mutatnak be filmeket.

A szabadkaiak számára a Múzeumok Éjszakáján gazdag programot kínál a Modern Képtár, a Piazza Italia Olasz Művelődési Központ, a Zeneiskola, a Politechnikai Iskola, a Lifka Sándor Art Mozi, a Gyermekszínház, a Népszínház és a Kosztolányi Dezső Színház is.