Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A tartományi kormánytól 182 millió dinár a középiskolások utaztatására

2019.05.17.

A tartományi Kormány ma Újvidéken mind a 45 vajdasági önkormányzatnak eszközöket ítélt oda 20.819 középiskolás utaztatási költségeinek a támogatására összesen 182 millió dináros összegben. Szabadka Város nevében a 12.517.372 dinár odaítéléséről szóló szerződést a középiskolások utaztatására Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára írta alá.

12617_1.jpg

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke elmondta, hogy ez a tartományi kormány jelentős programja, mert ezáltal támogatásról szóló üzenetet küldenek a szülők és a gyermekek felé is.

- A tartományi kormány megőrzi, felújítja és korszerűsíti az összes iskolát Vajdaság AT területén, mert a kisebb településeken, falvakban iskola nélkül nincs élet. A gyermekek és a szülők nem számok, hanem ők alkotják fennmaradásunk lényegét, s ennek megfelelően kell cselekednünk. Megőriztünk sok kis iskolát kevés tanulóval, amelyek azonban nagyok közösségük számára. Felújítjuk a kistelepülések oktatási intézményeinek a létesítményeit, amelyekben  évtizedek óta nem járt senki, mint amilyen a jazaki és a mali radinci iskola, amelyeken a munkálatok a következő hetekben kezdődnek – mondta Mirović.

Emlékeztetett rá, hogy a tartományi Kormány megalakulása óta jelentős eszközöket fordított az oktatási intézmények létesítményeinek a felújítására és korszerűsítésére.

Nyilas Mihály tartományi közigazgatási, jogalkotási és nemzeti kisebbségi - nemzeti közösségi titkár elmondta, hogy a mostani pályázat alapján odaítélt eszközök csak egyik példája a tartományi Kormány és a helyi–önkormányzatok közötti állandó és értékes együttműködésnek.

Jasmina Stevanović a szerződés aláírása után azt nyilatkozta, hogy Szabadka Város a középiskolások utaztatására 2019. évi költségvetéséből 40.583.000 dinárt biztosított. A peremvárosi járatokon 1.170 tanuló utazik, a városközi járatokat 189-en veszik igénybe, a szociális szükséghelyzetben levő tanulók pedig Szabadka Várostól ingyenjegyet kapnak. Ilyen tanuló 2019-ben összesen 126 van.

12617_2.jpg