Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Felújították a Kizúr István ÁI sportpályáit

2019.05.22.

- A Kizúr István Általános Iskola udvarában levő sportpályák felújításával megteremtettük a feltételeket a színvonalas és biztonságos testneveléshez, mert a pályák rendkívül rossz állapotban voltak. A továbbiakban is folytatjuk a beruházásokat a sport-infrastruktúrába és az iskolai pályákba, hogy gyermekeink színvonalas teret kapjanak a fizikai aktivitásokhoz. Ugyancsak folytatjuk a jó együttműködést a tartományi és a köztársasági Kormánnyal, hogy befejezzük azt, ami az előző években elmaradt. A tartományi Kormány és a szabadkai önkormányzat ezeknek a pályáknak a felújítására valamivel több mint 3 millió dinárt fordított – emelte ki Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a Kizúr István Általános Iskola felújított sportpályáinak a megnyitásakor.

12630_1.jpg

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár elégedetten szögezte le, hogy még egy szabadkai iskolában újították fel a sportpályákat.

- Alkalmam volt látni, hogyan néztek ki korábban a pályák, egyáltalán nem feleltek meg a testneveléshez, és veszélyeztették a gyermekek biztonságát is – mondta Batez.

Davor Štefanek, a Szerbiai Sportszövetség elnöke elmondta, hogy a Szövetség a Kizúr István ÁI-nak két, hálóval felszerelt kaput, valamint egy röplabdahálót adományozozott.

A sportpályák átadásánál jelen volt Nemanja Simović, a Városi Tanács ifjúságért és sportért felelős tagja, Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára, valamint Goran Marinković, a Szerbiai Sportszövetség titkára is.

A Kizúr István ÁI kézilabda- és röplabdapályáján a felújítási munkálatok csupán egy hónapig tartottak, a munkát pedig az iskola 720 tanulója nagy örömére jó minőségben és gyorsan végezték el a Vojput cég és az alvállalkozók.