Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megemlékezés a biodiverzitás védelmének világnapjáról

2019.05.22.

A Palicsi- és a Ludasi tavak biodiverzitása megóvásának PR projekt-kampánya keretében ma megemlékeztek a biodiverzitás védelmének világnapjáról, mégpedig a szabadkai Naša radost IKEI előkészítős tagozata gyermekeinek a szabadkai városi szennyvíztisztítónál tett látogatásával. Az említett projekt jelentős beruházásai mellett a tevékenység nagyon fontos részét képezi a közösség tudatformálása a környezetvédelem jelentőségéről.

12633_1.jpg

Mivel a fiataloké a jövő, ökológiai meseházat rendeztek A víz nélkül nincs élet címmel, hogy a legkisebbek körében a környezetvédelem fontossága szórakoztató, egyben oktató módon tudatosuljon.

A tóval, a madarakkal és a tiszta víznek a teljes ökológiai rendszer egészségére gyakorolt hatásával kapcsolatos témák mellett a gyermekek megismerhették, miként tisztítják a vizet, milyen, amikor megérkezik, és milyen, amikor távozik a szennyvíztisztítóból.

A biodiverzitás védelmének világnapjáról világszerte május 22-én emlékeznek meg, miután az Egyesült Nemzetek Szervezete 1992-ben Rio de Janeiróban ezt a napot jelölte ki arra, hogy világszerte emlékeztessék a közvéleményt a Föld élővilágának veszélyeztetettségéről és megóvásának fontosságáról.