Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

44 millió dinár Szabadkának vízügyi létesítményekre és dűlőutakra

2019.05.31.

Đorđe Milićević, a tartományi Kormány alelnöke és Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági, vízügyi és erdészeti titkár ma Óbecsén több mint egymilliárd dinár értékben szerződéseket nyújtott át 33 vajdasági község képviselőjének vízügyi létesítményekre, csatornahálózat-építésre, valamint dűlőutak rendezésére és építésére. Szabadka ezen a pályázaton több mint 44 millió dinárt kapott két beruházásra: melléképület kiépítésére Nagyfényen és Bajmokon a víz fertőtlenítésére, valamint a Mačva utcai csatornahálózat egy részének a kiépítésére.

12657_1.jpg

A tartományi kormány és az önkormányzatok egy új beruházási ciklust kezdenek meg, amely ebben a 33 önkormányzatban mindenekelőtt biztosítja az életminőség javítását vízvezeték- és csatornahálózat építésével – mondta Milićević alelnök.

Aláhúzta, hogy a településeken a csatornahálózat és a szennyvízelvezetés hiánya ökológiai problémákat okoz, így ivóvízzel és talajszennyezéssel kapcsolatos gondokat is.

Mint kiemelte, emiatt a tartomány az önkormányzatokkal együtt jelentős beruházásokkal intenzíven munkálkodik ezeknek a problémáknak a megoldásán, különösen a falvakban és a kisebb településeken.

Milićević ez alkalommal hangsúlyozta, hogy a tartományi költségvetésből az előző három évben több mint 20 milliárd dinár fektettek a mezőgazdaságba.

A mezőgazdaság számára jelentős hozzájárulás az a 450 millió dinár, amelyet a dűlőutak kiépítésére és rendezésére ma ítéltünk oda. Ez a befektetés a mezőgazdasági termelőknek lehetővé teszi, hogy gépeikkel könnyebben és biztonságosabban jussanak el a földjeikre – mondta Milićević.

Szabadka Város nevében a szerződést Radoslav Vukelić, a Kommunális, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára írta alá. Ebből az alkalomból kijelentette, hogy a Mačva utca rendkívül jelentős, mert ezáltal meghosszabbodik a csatornahálózat része, amelyre az ipari övezet támaszkodik.

A másik szerződésnek köszönhetően rendezik a dűlőutakat Alsóvárosban, Palicsom, Békován, Csantavéren és Tavankúton.

Elhatároztuk, hogy ezúttal az egyengetés mellett egy réteg kőzúzalékot vagy folyami kavicsot fektetünk le, ami mindenképpen tartósabb megoldás – mondta Vukelić.