Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megünnepelték a rendőrség napját

2019.06.17.

A szabadkai Rendőr Igazgatóságon ma a taktikai-műszaki felszerelés és járművek szemléjével, valamint 22 rendőri tisztviselő eskütételével – akik tavaly és idén álltak szolgálatba – megünnepelték a szerb Belügyminisztérium és a rendőrség napját, valamint a minisztérium védszentje, Pünkösd napját. Az Igazgatóság épületének földszintjén található e,léktáblán Bogdan laban, Szabadka polgármestere, Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője, valamint Nenad Sekulić, a szabadkai Rendőr Igazgatóság vezetője helyezte el a kegyelet virágait és tisztelgett azon rendőri tisztviselők emléke előtt, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket.

12754_1.jpg

A Rendőri Igazgatóság előtti téren bemutatták a rendőrségi járműveket, fegyvereket és nyomozati felszerelést, valamint bemutatót tartottak a tűzoltó-egység tagjai is. Idén először állítottak fel információs pultot, amelyen a rendőrségi szolgálat iránt érdeklődők felvilágosítást kaphattak a hatályos pályázatról a karlócai rendőrségi alap-kiképző központ 30 új hallgatója felvételének a feltételeiről.

12754_2.jpg

Sekulić parancsnok kiemelte, hogy a bűnözés és a korrupció minden formája elleni erélyes fellépésnek köszönhetően 2018-ban csökkent a bejegyzett bűnesetek száma a szabadkai Rendőr Igazgatóság területén, s hogy a rendőrség munkájában minden polgár védelme prioritást jelent.

12754_3.jpg

Szerbia Belügyminisztériuma annak emlékére kiáltotta ki a BM és a rendőrség napjává Pünkösdöt, hogy 1862-ben a szerb csendőrség június 15-én, Pünkösd napján döntő szerepet játszott a belgrádi Čukur-csobogónál zajlott összetűzésekben, illetve az elkövetkező két napban, amikor a törökök bombázták Belgrádot.