Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka első osztályú turisztikai hellyé lépett elő

2019.06.18.

Szabadka város turisztikai célállomásként a Kereskedelmi, Turisztikai és Távközlési Minisztérium bizottságának határozatával első osztályú turisztikai hellyé lett minősítve.

12756_1.jpg

Szabadka város Közigazgatása Szabadka város Idegenforgalmi Szervezetével együttműködve az illetékes minisztériumtól kérte a turisztikai hely minősítését. A Kereskedelmi, Turisztikai és Távközlési Minisztérium minősítő-bizottsága elvégezte a rendelkezésre álló hároméves idegenforgalmi adatok (mennyiségi mutatók) értékelését, megállapította a kommunális, közlekedési és turisztikai infrastruktúra és idegenforgalmi felépítmény kiépítettségével kapcsolatos tényállást (minőségi mutatók) a Szabadka város területén tartott terepszemle során.

Az első osztályú turisztikai hely jogállásának megszerzésével településünk a Szerb Köztársaságban az elsőbbséget élvezők közé kerül a turisztikai beruházások során. Ez a tény mindenképpen jobb helyzetbe juttatja ezt a célállomást a térség idegenforgalmi térképén, csakúgy, mint a turisztikai beruházások tekintetében.

A Szerb Köztársaságban Szabadka mellett első osztályú turisztikai hellyé van besorolva Belgrád, Újvidék, Niš, Zlatibor és Vrnjačka Banja.