Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Szerződések a Gerontológiai Központnak 6,3 millió dinár értékben

2019.06.24.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma Nenad Ivaniševićnek, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatójának két szerződést nyújtott át 6,3 millió dinár értékben. Mint ahogyan az intézményben kiemelték, ez a titkárság részéről a legszebb ajándék a szabadkai Gerontológiai Központnak a 41. születésnapjára.

12772_1.jpg

A szabadkai Gerontológiai Központban évente mintegy 30.000 kilogramm szennyest mosnak. A munka megkönnyítésére, valamint az idősek számára a meleg étel előkészítésének a megkönnyítésére a központi konyha felszerelésére és a mosoda felszerelésére hatmillió dinárt fordítanak. Predrag Vuletić Ivanišević igazgatónak még egy szerződést nyújtott át 300.000 dinárról, amit a családtámogatásra fordíthatnak a tanácsadási és szociális-képzési szolgáltatásokon keresztül.

- Ennek a másik projektnek, 300.000 dinár értékben, azt a célja, hogy erősítse az info központ kapacitásait és médiajelenlétét, mert az nagyon fontos. Másfelől, szeretnénk lehetővé tenni, hogy polgáraink és a felhasználók minél többször és minél jobban éljenek szociális-védelmi jogaikkal, amelyeket a törvény lehetővé tesz a számukra – hangsúlyozta Nenad Ivanišević.

Predrag Vuletić kiemelte, hogy a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság  eddig összesen 43 millió dinárral támogatta a szabadkai Gerontológiai Központ és más vajdasági szociális-védelmi intézmények projektjeit.

- Ezúttal a szociális-védelmi szolgáltatások javítására 113 szerződést ítéltünk oda. Ebből 50 millió dinárt hagytunk jóvá beruházásokra, tíz milliót a programokra, további tíz milliót pedig a szociális-védelem szintjének a javítására – mégpedig a civil szektor, azaz a polgárok egyesületei számára – mondta Vuletić, hozzátéve, hogy Vajdaság AT Kormánya az ágazati titkárságon keresztül az elmúlt három évben 600 millió 700 ezer dinárt fektetett mind a 27 vajdasági szociális-védelmi intézménybe a szolgáltatások előmozdítása érdekében.

A pályázat keretében a Gerontológiai Központ mellett anyagi támogatást hagytak jóvá a Kolevka Gyermekotthonnak, a Tijana Jurić Alapítványnak, a munka-rokkantak városi egyesületének és az Autizmus Egyesületnek is.

- Az utóbbi három évben egy pályázat sem múlt el anélkül, hogy a szabadkai szociális-védelmi intézmények ne kaptak volna eszközöket a szolgáltatások javítására, az alkalmazottak, a felhasználók, illetve a bennlakók munka- és életkörülményeinek a javítására. Örülök annak, hogy intézményeink mellett felismerték egyesületeink fontosságát is – mondta Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja.