Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A tervek szerint halad Palicson a Magyar Művelődési Központ építése

2019.06.24.

Horvát Tímea alpolgármester ma megtekintette Palicson a Bohinj utcában épülő Magyar Művelődési Központon folyó munkálatokat. Az építkezés a tervezett ütemben zajlik, s a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére várhatóan a létesítmény határidőre elkészül. A Magyar Művelődési Központ a 3,7 millió euró értékű Colourful Cooperation (Sokszínű együttműködés) projekt keretében, az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként valósul meg.

  12773_1.jpg

A Magyar Művelődési Központ munkálatai az ősszel kezdődtek meg, értékük 1,1 millió euró, amelyből Szabadka Város 15%-ot biztosít. A mórahalmi Szerb Művelődési Központ és a palicsi Magyar Művelődési Központ építése mellett a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt célja egy átfogó kulturális stratégia kialakítása a teljes magyar-szerb határtérségben, on-line központ beindítása a szerb és a magyar nyelvű információk és hírek közlésére, valamint Újvidéknek a bevonása a szerb-magyar határ menti régió kulturális és turisztikai életébe – mondta Horvát Tímea.

A projekt társfinanszírozásában a Tartományi Pénzügyi Titkárság négymillió dinárral vesz részt. A projekt megvalósítása 2017. június 1-től 2020. május 31-ig tart. A vezető kedvezményezett a DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft, Szabadka Város mellett pedig partner még a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság, az Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület és Újvidék Város.

A munkálatok kivitelezője a belgrádi Modular cég.