Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ünnepélyesen megnyílt a Központ I gerontológiai klub

2019.06.28.

A jubileumon, megnyitásának 40. évfordulóján ma ünnepélyesen megnyíltak a Központ I gerontológiai klub felújított helyiségei, amire összesen 140.000 eurót fordítottak. A létesítmény felújítását az IPA Határon Átnyúló Program tette lehetővé, amelyet horvátországi partnerekkel együtt valósít meg a szabadkai Gerontológiai Központ.

12785_1.jpg

Predrag Radović, tartományi szociálpolitikai titkárhelyettes ebből az alkalomból megállapította, hogy a szabadkai Gerontológiai Központ az egyik legjobb az országban, s hogy ez az intézmény a vajdasági szociális-védelem fejlődésének fontos láncszemét képezi.

- Az előző három évben az Igor Mirović vezette tartományi Kormány a Tartományi Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárságon keresztül, amelyet Predrag Vuletić vezet, ebbe a Gerontológiai Központba mintegy 43 millió dinárt fektetett, ami azt mutatja, mekkora jelentőséget tulajdonítunk, milyen figyelmet fordítunk a szabadkai szociális védelemre – mondta Predrag Radović.  

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város 2019-re a költségvetésből 48,3 millió dinárt irányzott elő a Gerontológiai Központ számára.

- Ez a jó gyakorlat példája, hogy kell hogy együttműködjenek a szociális védelmi intézmények a térségben és országunkban. A város nevében gratulálok a diakovári, eszéki és apatini partnereknek, és természetesen Gerontológiai Központunknak mindahoz, amit a projekt keretében elvégeztek, illetve elvégeznek az elkövetkező időszakban, mindenekelőtt az ápolók regionális akadémiájának a megnyitásához – hangsúlyozta Ilija Đukanović.

Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, hogy rövidesen újabb szép hírekre számíthatunk a szabadkai szociális védelembe való beruházásokkal kapcsolatban.

- Rövidesen meg kell, hogy kezdődjenek a munkálatok a Halasi úti Gerontológiai Otthon felújításán. Az Energetikai Minisztérium Szabadka Városnak köszönhetően 15 millió dinárt hagyott jóvá, így rövidesen megkezdődik a Központ 2 gerontológiai klub felújítása is. Úgy vélem, hogy a jövő héten szép híreket közölhetünk a Közberuházási Irodából is. Ez lesz a legnagyobb összeg, amelyet valaha is jóváhagytak a szabadkai szociális védelemre, amellyel a sétaerdei otthont a Balkán legjobb otthonává varázsolhatjuk – mondta Nenad Ivanišević.

12785_2.jpg