Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka a jó sportpolitikát példázza

2019.07.04.

Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter ma ellátogatott a Spartacus Női Röplabda Klubba és részt vett mérkőzésükön a Jovan Mikić Általános Iskolában, amelynek tanfelszerelést, két kosárlabda-palánkot és –gyűrűt, két kaput és 40 labdát ajándékozott, 10-10-et minden csapatsportra. A minisztert Bogdan Laban polgármester fogadta, aki ebből az alkalomból köszönetet mondott a köztársasági és a tartományi kormánynak amiért az elmúlt három évben Szabadkán a sport infrastruktúrába közel 800 millió dinárt fordítottak.

12802_1.jpg

- A város, a tartomány és a köztársaság együttműködése nagyon jelentős, ami meg is mutatkozott az elmúlt három évben. Megújultak az iskolák, a stadionok és a sportpályák. A sport városaként igyekezni fogunk az elkövetkező időszakban is támogatni sportolóinkat és klubjainkat a kiváló eredmények elérésében. Várakozásaink szerint őszre megkezdődik a lelátók építése a Városi Stadionban, ami után a város egy korszerű stadionnal fog rendelkezni, amely eleget tesz minden európai követelménynek - mondta Laban polgármester.

Udovičić miniszter kiemelte, hogy Szabadka az példázza, helyi szinten miként kell gondot viselni az ifjúsági és a sportpolitikáról.

- Szeretném megköszönni Bogdan Laban polgármesternek, hogy előtérbe helyezte az ifjúsági és a sportpolitika fejlesztését. A városi költségvetés 4,64%-át fordítják a sportra és az ifjúságra, ami rekordot jelent, s példaként szolgál más önkormányzatok számára – hangsúlyozta Udovičić miniszter.

Ő is kiemelte a Spartacus Női Röplabda Klub jelentőségét.

- Ebben a klubban mintegy száz kislány edz. Noha a feltételek most is jók, igyekszünk még jobbá tenni azokat - ígérte meg Udovičić.

Véleménye szerint ma az iskolai sport rendszerébe Szerbiában mintegy 170.000 gyermek kapcsolódott be, öt évvel ezelőtt pedig ez a szám kétszer kisebb volt.

- Szeretnénk, ha az év végéig 250 szerbiai iskola kapjon ilyen felszerelést, s hogy ezáltal közvetlenül is segítsük a helyi sportnak és az iskolai sport fejlődésének – tette hozzá Udovičić.

Marija Milodanović, a Jovan Mikić Általános Iskola igazgatónője megköszönte a miniszternek az adományt, az önkormányzatnak pedig az iskoláról való felelős gondoskodást.

- Az iskola kimondottan jó feltételekkel rendelkezik a sport fejlődéséhez, amin mi sokat dolgozunk, mert tudjuk milyen jelentősége van a sportnak a tanulók és egészségük fejlesztésében – mondta Marija Milodanović.

A szabadkai látogatást követően Udovičić miniszter ellátogatott Bajmokra, a Radnički 1905 Labdarúgó Klubba, ahol a klub elnöke, Radoslav Vukelić fogadta.

12802_2.jpg