Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

III. Szabadkai Félmaraton a város napján

2019.08.16.

A III. Szabadkai Félmaratont szeptember 1-jén, a városnapi ünnepségek keretében rendezik meg.  A szervezők szerint a résztvevők száma megduplázódott a tavalyihoz képest, az indulók pedig a következő országokból érkeznek: Szerbia, Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Románia, Oroszország, Lengyelország, Németország, Nagy-Britannia, Ausztria, USA, Ausztrália és Nepál. Idén újdonság lesz a tíz kilométeres táv, amely az Infostud tízese nevet kapta. A fémarataton résztvevői emellett az előző két évhez hasonlóan választhatnak az öt és 21 kilométeres távok között.

12876_1.jpg

Horvát Tímea alpolgármester a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ez a sportesemény kivételes jelentőségű, amely évről évre mind tömegesebb, s a legjobb módon népszerűsíti Szabadka turizmusát és szecessziós örökségét.

- Köszönet mindenkinek aki tevékenyen részt vesz a félmaraton szervezésében, a mentőszolgálatnak, a közvállalatoknak, az állami és a városi intézményeknek, valamint a rendezvény pártolóinak is – mondta Horvát Tímea.

Pásztor Bálint népképviselő, amatőr futó, a Horizont Sportegyesület tagja elmondta, hogy idén a Szabadkai Félmaratonon mindhárom kategóriában mintegy 1.400 versenyző indul.

-A növekvő érdeklődésről tanúskodik, hogy az első évben 560-an értek célba, egy évvel később 634-en, ami nagy előrelépésnek számít. Nagyon örülünk annak, hogy háromszorosára nőtt a sportrendezvényen résztvevő szabadkaiak száma is – mondta Pásztor Bálint.

A Szabadkai Félmaraton idején a szűkebb és tágabb városközpontban több utca is le lesz zárva a forgalom elől 9-től 13 óráig.

- Kérjük a polgárok megértését, a következő napokban pedig tájékoztatjuk a polgárokat az alternatív közlekedési irányokról, hogy minél kevésbé zavarjuk meg azok életét és működését, akik nem vesznek részt a versenyben – tette hozzá Pásztor Bálint.

A versenyt 9 órakor a legkisebbek futama nyitja meg, a szervezők pedig arra számítanak, hogy ebben a versenyben mintegy 500 különböző korosztályú gyermek vesz majd részt.

A résztvevők idén a Raichle-palota motívumával ellátott színes érmet kapnak. Az indulók csomagja újdonságokat is tartalmaz, a versenykönyvecske pedig bizonyos előnyökkel és kedvezményekkel jár.

- Minden évben igyekszünk erősíteni a félmaraton hírnevét, ismertségét. Az indulók csomagjában a résztvevők olyan ajándékokat kapnak, amelyek a városra és erre a futamra emlékeztetik őket. Az indulók nemétől és a választott futamtól függő pólókat is biztosítottunk – mondta Nenad Bogar, a Horizont SE tagja.