Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

III. Szabadkai Félmaraton a város napján

2019.08.16.

A III. Szabadkai Félmaratont szeptember 1-jén, a városnapi ünnepségek keretében rendezik meg.  A szervezők szerint a résztvevők száma megduplázódott a tavalyihoz képest, az indulók pedig a következő országokból érkeznek: Szerbia, Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Románia, Oroszország, Lengyelország, Németország, Nagy-Britannia, Ausztria, USA, Ausztrália és Nepál. Idén újdonság lesz a tíz kilométeres táv, amely az Infostud tízese nevet kapta. A fémarataton résztvevői emellett az előző két évhez hasonlóan választhatnak az öt és 21 kilométeres távok között.

12876_1.jpg

Horvát Tímea alpolgármester a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ez a sportesemény kivételes jelentőségű, amely évről évre mind tömegesebb, s a legjobb módon népszerűsíti Szabadka turizmusát és szecessziós örökségét.

- Köszönet mindenkinek aki tevékenyen részt vesz a félmaraton szervezésében, a mentőszolgálatnak, a közvállalatoknak, az állami és a városi intézményeknek, valamint a rendezvény pártolóinak is – mondta Horvát Tímea.

Pásztor Bálint népképviselő, amatőr futó, a Horizont Sportegyesület tagja elmondta, hogy idén a Szabadkai Félmaratonon mindhárom kategóriában mintegy 1.400 versenyző indul.

-A növekvő érdeklődésről tanúskodik, hogy az első évben 560-an értek célba, egy évvel később 634-en, ami nagy előrelépésnek számít. Nagyon örülünk annak, hogy háromszorosára nőtt a sportrendezvényen résztvevő szabadkaiak száma is – mondta Pásztor Bálint.

A Szabadkai Félmaraton idején a szűkebb és tágabb városközpontban több utca is le lesz zárva a forgalom elől 9-től 13 óráig.

- Kérjük a polgárok megértését, a következő napokban pedig tájékoztatjuk a polgárokat az alternatív közlekedési irányokról, hogy minél kevésbé zavarjuk meg azok életét és működését, akik nem vesznek részt a versenyben – tette hozzá Pásztor Bálint.

A versenyt 9 órakor a legkisebbek futama nyitja meg, a szervezők pedig arra számítanak, hogy ebben a versenyben mintegy 500 különböző korosztályú gyermek vesz majd részt.

A résztvevők idén a Raichle-palota motívumával ellátott színes érmet kapnak. Az indulók csomagja újdonságokat is tartalmaz, a versenykönyvecske pedig bizonyos előnyökkel és kedvezményekkel jár.

- Minden évben igyekszünk erősíteni a félmaraton hírnevét, ismertségét. Az indulók csomagjában a résztvevők olyan ajándékokat kapnak, amelyek a városra és erre a futamra emlékeztetik őket. Az indulók nemétől és a választott futamtól függő pólókat is biztosítottunk – mondta Nenad Bogar, a Horizont SE tagja.

 

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop