Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aláírták a szerződést a Boysen vállalattal

2019.08.30.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma aláírta a szerződést a szabadkai Boysen Abgassysteme d.o.o. vállalattal a köztulajdonban levő építési terület térítésmentes elidegenítéséről. Ez a vállalat a világban az egyik legnagyobb, kipufogó-rendszereket gyártó cég.

12907_1.jpg

A szerződés aláírását megelőzően kidolgozták a megvalósíthatósági tanulmányt, amelyet elfogadott a Városi Képviselő-testület, bizonyítva, hogy a Város közvetlen bevételei az ötéves időszakban nagyobbak lesznek, mint amennyi befolyna a terület piaci értéken történő elidegenítésével. Előfeltételként megérkezett a Szerb Köztársaság Pénzügyminisztériuma állami támogatásokat ellenőrző bizottságának a kedvező határozata, valamint a köztársasági Kormány jóváhagyása, amellyel létrejöttek azok a jogi feltételek, amelyek szükségesek a köztulajdonban levő telek térítésmentes elidegenítéséhez.

Emlékeztetőül: az említett, 10 ha 13 a 94 m2 területű telek a kisbajmoki Ipari Övezetben található. A német beruházó az elkövetkező időszakban az említett területen megkezdi a gépjárműipar számára egy kipufogó-rendszereket gyártó üzem építését. A beruházó kötelezte magát, hogy a majdani, mintegy 35.000 négyzetméteres gyárcsarnokban öt éven belül 507 dolgozót állít munkába.

 A beruházás teljes értéke 55 millió euró, s ez Szabadkán az eddigi legnagyobb külföldi beruházás.