Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Biztonsági gyermek-autóüléseket adtak át

2019.08.30.

Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsa szervezésében, Bogdan Laban polgármester hathatós támogatásával ma az új városháza épületében két nyilvános órát tartottak a gyermek autóülések helyes használatáról. A nyilvános órákon összesen 180 szülő vett részt, akik önként jelentkeztek az előadásokra.

12908_1.jpg

Minden óra után a szülők sorsolással kiválasztott része a várostól egy-egy univerzális, tanusítványozott biztonsági gyermek-autóülést kapott ajándékba. Az 1-es tanácsteremben tartott előadás mellett a parkolóban egy standot is berendeztek, ahol a gyermeküléseket már használó szülők leellenőrizhették, hogy helyesen használják-e azokat, a nyertes szülők pedig azonnal elsajátíthatták a helyes használatukkal kapcsolatos ismereteket.

Az előadást Marijana Jovanović közlekedésbiztonsági szakértő tartotta, aki már nyolc éve kizárólag a járműben utazó gyermekek biztonságával foglalkozik. A Város jövőre is megszervezi az ilyen nyilvános órákat, és az érdeklődésre való tekintettel jóval több pénzt fog elkülöníteni a szülőknek ajándékozandó autóülések vásárlására.