Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A kisszínpadi program lenyűgözte a szabadkaiakat

2019.08.31.

A szeptember 1-jei városnapi ünnepségek keretében a városközpontban felállított kis színpadon dinamikus, kivételes program zajlott, amelyben a népes közönség előtt mintegy ezren léptek fel. 13-tól 19 óráig a színpadon egymást váltották az előadók, elsősorban iskolák, különböző egyesületek, művelődési egyesületek fiataljai, a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény gyermekcsoportjai, de felléptek a bajnáti Gerontológiai Klub Veseli folklorci csoportjának tagjai is.

12911_1.jpg

Jasmina Stevanović, a városnapi ünnepségek szervezőbizottságának koordinátora szerint a program minden eddiginél tömegesebb volt.

- A program sokszínűre sikeredett. Arra törekedtünk, hogy a kisszínpadi műsor Szabadka sokszínűségét tükrözze kicsiben, olyannak, amilyen az valójában a maga másságának a gazdagságával, a hagyományosnak és a művészinek a kapcsolatával, így láthattunk különböző táncokat, dalokat, zenéket mindenki ízlésének megfelelően – mondta Jasmina Stevanović.

A számos fellépő között idén is ott voltak a gračanicai gyermekek, akik Szabadkán vendégszerepelnek.

- Örülünk annak, hogy a gyermekek a modern táncok és új irányzatok mellett még mindig követik és megbecsülik a régi értékeket, így a műsorban elég sok etno dal is felcsendült - vélte Jasmina Stevanović.

A népes közönség ma nem kímélte önmagát, az előadókat egész nap folyamán vastapssal jutalmazta. Az idén más, modern megjelenésű kisszínpadi programot a mazsorettek zárták.