Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ajándék a város napján született csecsemőknek

2019.09.02.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a szabadkai Közkórház szülészetén meglátogatta a város napján született csecsemőket és az édesanyáknak gratulált az újszülöttekhez és egy plakettet, valamint ajándékutalványt nyújtott át nekik. Szeptember 1-jén öt csecsemő született, Temják Edit és Marijana Ilić kisfiúnak, Neda Popović, Ivana Berecki és Jacek Klementina kislánynak adott életet. Mindegyik újszülött egészséges, természetes úton jött a világra és jól fejlődik.

 12916_1.jpg

Laban polgármester örömmel állapította meg, hogy idén a város napján öt csecsemő született, ami több mint 2018. szeptember 1-jén volt, amikor csak egy kisfiú született, majd a kisbabáknak és szüleiknek jó egészséget és sok boldogságot kívánt.

- A szabadkai önkormányzat igyekszik megvalósítani a szerb Kormány, valamint a tartományi Kormány népesedési politikáját, számos intézkedéssel támogatja a családokat, annál is inkább, mivel az utóbbi évtizedekben egyre kevesebben vagyunk. Szabadka Város jelentős eszközöket fordít a költségvetéséből a mesterséges megtermékenyítés költségtérítésére, egyszeri pénzsegélyt folyósít a kismamáknak és szülői pótlékot az első kisgyermek után, valamint a harmadik és a negyedik gyermek óvodai tartózkodása költségeinek a támogatására. Biztos vagyok benne, hogy a költségvetésből jövőre is elegendő pénzt biztosítunk a szülőség támogatására – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Dr. Slobodan Puškar, a szabadkai Közkórház igazgatója köszönetet mondott az önkormányzatnak és Laban polgármesternek a Közkórháznak nyújtott folyamatos támogatásért, kiemelve, hogy Szabadka Város pénzügyi támogatást nyújtott a Közkórház teljes felújítása terveinek a kidolgozásához, amely – mint mondta – rövidesen meg is kezdődik.

A Közkórház felújítása, tette hozzá Laban polgármester, két ütemben történik.

- Összesen mintegy 25-30 millió euróról van szó, amit elsősorban Aleksandar Vučić szerb elnöknek és a szerb Kormány Közberuházási Irodájának köszönhetően sikerült biztosítani a Közkórház teljes felújítására. Hiszem, hogy ez a projekt, amely nagyon fontos az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet, de a rá támaszkodó nyugat-bácskai és észak-bánáti körzet minden lakosa számára, meg fog valósulni az elkövetkező két-három év alatt – hangsúlyozta Bogdan Laban.

Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke korábban vállalt kötelezettségei miatt ma nem lehetett jelen a látogatáson, a Városi Képviselő-testület és a maga nevében virágcsokorral köszöntötte az újszülöttek édesanyját.

12916_2.jpg