Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadták a szerződéseket a középületek energiahatékonysági elemzésének kidolgozására

2019.09.02.

Đorđe Milićević, a tar Kormány alelnöke ma a tartományi Kormány épületében 20 helyi önkormányzat képviselőjének nyújtotta át 80 középület, mindenekelőtt általános iskola és gyermekintézmény energiahatékonysági elemzésének a kidolgozására szolgáló eszközök odaítéléséről szóló szerződéseket.  Ezt a 100.000 euró értékű projektet az Európai Felújítási és Fejlesztési Bank (EBRD) pénzeli a Tartományi Energetikai, Építésügyi és Közlekedési Titkársággal idén júliusban aláírt szándéknyilatkozatnak megfelelően. Szabadka Város nevében a Vajdaság AT területén található önkormányzati középületek energiahatékonysági elemzésének kidolgozásáról szóló szerződést Božidarka Golubović, a helyi gazdaságfejlesztési szolgálat vezetője írta alá.

12917_1.jpg

Szabadka Város területén a következő épületekre dolgozzák ki az energiahatékonysági elemzést: az Új Városháza, a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskola, a központi és a Bajo Pivljanin utcai épület, az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola, a Naša radost Gyermekintézmény Šumica – központ épülete.

A projekttel ma átadott térítésmentes eszközök összesen 42 oktatási intézményt, 11 közigazgatási épületet, 11 egészségügyi intézményt, öt szociális-védelmi létesítményt, öt művelődési intézményt, két gyógyfürdőt és sportlétesítményt, egy autóbusz- és egy rendőrállomást ölelnek fel.

A projekt keretében Szabadka mellett a következő önkormányzatokban készülnek elemzések: Apatin, Bács, Palánka, Petrőc, Fehértemplom, Belcsény, Versec, Verbász, Nagybecskerek, Ürög, Magyarkanizsa, Kúla, Kishegyes, Törökkanizsa, Újvidék, Pancsova, Zenta, Szenttamás és Sid.