Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Szerbia nyerte a tornát

2019.09.10.

Szabadkán befejeződött a Stevan Vilotić Ćele-ről elnevezett 26. labdarúgó emléktorna, amelyet az U-19-es válogatottak számára rendeztek. A tornát a fiatalabb korosztályok kimagasló edzője, Ćele, valamint az ötletgazda Ivica Kajdoči emlékének szentelik. Idén a házigazda Szerbia válogatottja mellett Magyarország, Izrael és Montenegró vett részt a tornán.  

12929_1.jpg

Az első helyet Szerbia szerezte meg, amely az Emléktornát vereség nélkül zárta. A sasok először Izraelt győzték le 3:0-ra, majd Magyarországgal 3:3-as döntetlent játszottak, a harmadik fordulóban pedig Montenegró ellen bizonyultak jobbnak (2:0). Második Magyarország lett egy győzelemmel és két döntetlennel, a harmadik Izrael válogatottja két döntetlennel és egy vereséggel, Montenegró pedig a negyedik, egy döntetlennel és két vereséggel.

Az utolsó forduló mérkőzéseit követően került sor az eredményhirdetésre és a záróünnepségre. A legjobb kapus Novak Mićović, a szerb válogatottból, a gólkirály pedig ugyancsak a győztes válogatott tagja, Milutin Vidosavljević lett három találattal. A torna legjobb játékosává Milutin Vidosavljevićet (Szerbia), a legtehetségesebb játékossá pedig Strahinja Erakovićot nyilvánították. A 26. Stevan Vilotić Ćele Emléktorna legjobb szövetségi kapitánya címet is a szerb válogatottat irányító Ivan Jević érdemelte ki. A sportszerűségi díjat Izrael válogatottja kapta.

A legértékesebb csapat-díjat, az első helyért járó serleget Strahinja Erakovićnak, a szerb válogatott kapitányának Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanácssportért és ifjúságért felelős tagja nyújtotta át. Simović egy nappal korábban a szabadkai Városháza Zöld termében vendégül látta a válogatottak, a házigazda, a szervezők és a Vučić Vilotić család képviselőit, akiknek bemutatta Szabadkát.

12929_2.jpg