Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke meglátogatta a Majoroš hármasikreket

2019.09.16.

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, tegnap, szeptember 16-án Radanovác településen meglátogatta a Majoroš családot, a szülőket Željkat és Denist és három gyermeküket – Lukast, Miát és Mateját, akik 2019. május 22-én születtek Újvidéken, a Genesis nőgyógyászati szakkórházban. Bunford, a Városi Képviselő-testület nevében és a saját nevében is jókívánságait fejezte ki a szülőknek a gyermekek születése alkalmából, és mindannyiuknak jó egészséget és sok boldogságot kívánt, majd átadta a virágcsokrot és az ajándékot - az elkövetkező hat hónapban elegendő 62 csomag pelenkát.

12934_1.jpg

A továbbiakban Bunford Tivadar, a boldog szülőkkel folytatott szivélyes beszélgetés folyamán elmondta, hogy Szabadka város követi és támogatja a népességpolitikát, eszközöket biztosítva a költségvetésben a mesterséges megtermékenyítésre, egyszeri anyagi segélyt biztosítva a várandós kismamáknak, szülői pótlékot folyósítva az első gyermek után, az óvodai költségek támogatását a harmadik és negyedik gyermeknek, teszik  mindezt a családbővítés serkentése céljából.

Tekintettel, hogy a szabadkai Közkórházban, 2019. szeptember 15-ével bezárólag, az elmúlt év azonos időszakával összehasonlítva kevesebb gyermek született, Bunford kiemelte, reméli, hogy ez a folyamat nem folytatódik, köszönve az állam, a tartomány és az önkormányzat népességpolitikát támogató intézkedéseinek.

Željka Majoroš elmondta, hogy a férjével hét évet vártak gyermekáldásra, a gyermekek iránti kötelezettségeket  most ajándékként élik meg.

– Jó szervezéssel minden megoldható. Boldogok vagyunk, a babák szépen fejlődnek, elmúltak a görcseik és várjuk az első fogacskákat. Gyermekvállalási próbálkozásaink folyamán számtalan fájdalmas beavatkozáson estem keresztül, a férjem felajánlotta, hogy hagyjunk fel a próbálkozásokkal és mi ketten maradjunk örökre együtt gyermek nélkül. A mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttem. A várandóság kezdetén közölték velünk, hogy ikreink lesznek, ugyanakkor amikor elmentünk Újvidékre és meghallottuk a harmadik gyermek szívverését nagyon elcsodálkoztunk. Az orvos közölte Denisszel, hogy vásároljon több pelenkát, tápot, ruhácskákat és nagyobb autót, mert érkeznek a hármasikrek. Alig tudtunk magunkhoztérni, ugyanakkor határtalan boldogság árasztott el bennünket – mondta Željka Majoroš.

Köszönjük Szabadkának, hogy ajándékokkal is segíti első napjainkat, annál is inkább, mert a pelenkák és a tápok a legnagyobb kiadás, mondta Željka, majd hozzáfűzte, hogy gyermekruhácskákból több mint elegendő van a kicsinyeknek.  

– Egyes dolgokat nem is érkeztem rájuk adni, mert kinőtték, de mindezt dobozolom és készítem egy tavankúti családnak, akik szintén hármasikreket várnak– tudtuk meg Željka Majoroštól.