Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka mindig kiáll Gračanica mellett

2019.09.20.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere munkatársaival a gračanicai község napja alkalmából tett látogatása során ma találkozott Srđan Popovićtyal, a község elnökével, ezt követően pedig jelen volt egy ház alapkőletételénél, amelyet a közelmúlban közlekedési balesetben elhunyt sušicei Nemanja Stević családjának építenek. Srđan Popović az ötödik ház alapkövét helyezte le abból a hatból, amelyet az év végéig építtet a gračanicai község.

12943_2.jpg

A három kisgyermekét egyedül nevelő Katarina családi házának alapkövét Popović elnökkel együtt Damjan Jović, a Kosovo és Metóhiai Iroda igazgatóhelyttese, a pritštinai VKT ideiglenes szervének elnöke, Ljubinko Karadžić, valamint Branimir Stojanović, a szerb Kormány Gazdasági Minisztériumának államtitkára helyezték le.

- Prioritásaink egyike a térségben élő családok biztonsága s addig nem állunk le, amíg minden rászoruló család nem kap fedelet a feje fölé – mondta Popović.

Damjan Jović megköszönte Gračanica községnek, hogy – mint mondta – nap mint nap gondoskodik és felelősen viszonyul a családok iránt, s kiemelte azt az egységet és egyetértést, amely ezúttal is kifejezésre jut Szabadka és Gračanica együttműködésében.

- Ez egyike azok közül a házak közül, amelyeket a község, a Szerb Köztársaság és mi közösen építünk. Ma velünk vannak kollégáink Szabadkáról, a legészakibb szerb városból, ami arról tanúskodik, ami korábban a legjobban hiányzott, ma pedig mindinkább jelen van, mégpedig az összetartás és az egység. Szerencsére mind több lehetőségünk van a családok, az iskolák és a napközik megsegítésére, mindarra, ami szükséges, hogy itt népünk nap mint nap jobban élhessen - mondta Jović.