Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Beköltözött az ugljarei óvoda, Gračanica község felépítette, Szabadka Város felszerelte a létesítménytv

2019.09.20.

A több mint 400 négyzetméteres új napközit, amelyet Gračanica község épített meg és Szabadka Város szerelt fel, ma átadták rendeltetésének.  A Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményben mintegy 100 gyermek mától új, korszerű létesítményben tartózkodhat. Ljiljana Martinović, a napközi igazgatója köszönetet mondott Bogdan Laban szabadkai polgármesternek a napközi felszereléséhez nyújtott segítségért, kiemelve, hogy mostantól a gyermekekkel való munkához és itt-tartózkodásukhoz minden korábbinál jobbak a feltételek.

12944_1.jpg

Srđan Popović, Gračanica község elnöke elmondta, hogy a napközi megépítésével Ugljare település lakói sokat kaptak, mivel gyermekeik mostantól megfelelő módon, jó körülmények között nevelkedhetnek.

- Örülök annak, hogy a nevelők is megfelelő teret kaptak a gyermekek oktatásához és neveléséhez. Szeretném kifejezni nagy hálámat Laban úrnak, Szabadka polgármesterének, aki adományával felszerelte azt a napközit. A legészakibb községünk és Gračanicaközség együttműködése tovább folytatódik, s garantálhatom, hogy ez az együttműködés évről évre mind erősebb lesz – mondta Popović.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere elmondta, hogy tovább folytatódik a két, ahogyan fogalmazott, testvéri község együttműködése.

- Nem véletlen, de jelképes, hogy a szabadkai Iskoláskor Előtti Intézmény is a Naša radost nevet viseli. Örülök, hogy ma átadtuk rendeltetésének az új létesítményt. Az együvé tartozás erősítésén munkálkodunk, amire ma különösen nagy szüksége van a szerb népnek és önöknek itt, de mi mindig itt leszünk, hogy támogassuk önöket nem csak szavakban, hanem tettekben is. Biztos vagyok abban, hogy Srđan Popović, Gračanica község elnöke tudatában van annak a támogatásnak, amelyet egész Szerbiából és a szerb vezetőség részéről élvez. Folytatjuk munkálkodásunkat a közös fellépésen és egységen – mondta Laban.

Az ugljarei napközi belső terének megtekintése előtt a vendégeket a kisgyermekek karneválja szórakoztatta, amelyet Gračanica község napja alkalmából rendeztek.