Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megtartották a Kutatók Éjszakáját

2019.09.27.

A Galleria Hotel átriumában 10. alkalommal rendezték meg a Kutatók Éjszakáját, amelyen hat általános iskolából, négy középiskolából és két felsőoktatási intézményből rekord számú, több mint 200 diák és tanár vett részt. A résztvevők a rendezvény látogatóinak érdekes kísérleteket mutattak be biológiából, kémiából, fizikából, robotikából és mád tudományágakból.

12958_1.jpg

A tudománynak szentelt rendezvény megnyitásakor Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja minden résztvevőnek kellemes időtöltést és sok új ismeretet kívánt.

- Mint ahogyan ez a 10. rendezvény is gyorsan véget ér, azt kívánom önöknek, hogy már a jövő héttől kezdjék meg az előkészületeket a kutatók 11. éjszakájára, mert az is nagyon gyorsan elérkezik - mondta Nataša Aleksić.

Prof. dr. Zlatko Čović, a Kutatók Éjszakájának programkoordinátora hangsúlyozta, hogy külön örömmel tölti el az a tény, hogy mind több fiatal kutató vesz részt a rendezvényen.

Ezzel a rendezvénnyel arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy foglalkozzanak a tudománnyal, megkíséreljük megnyitni előttük a lehetőségek világát, mert a tudománnyal foglalkozni egyet jelent az életet jobbá tevő dolgok felfedezésével és fejlesztésével – emelte ki Zlatko Čović.

A Kutatók Éjszakája keretében megszervezték az IT sétát az Éjszakában elnevezésű programot, melynek során a fiatal kutatók ellátogathattak a szabadkai IT Klaszter néhány tagvállalatába.