Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bemutatták a Subotica-trans KV új autóbuszait

2019.10.02.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a szabadkai Subotica-trans KV székhelyén (Szegedi út 84.) jelen volt a városi és peremvárosi utasszállításra vásárolt 10 autóbusz bemutatásánál. Két szóló autóbuszt szereztek be a városi és nyolcat a peremvárosi közlekedésre.

12961_1.jpg

Laban polgármester elmondta, hogy a Subotica-trans Utasszállító Vállalat megalapítása óta most először vásároltak egyszerre tíz új autóbuszt, amelyek teljes értéke mintegy 197 millió dinár.

- Két évvel ezelőtt 17 autóbuszt vásároltunk, öt újat és 12 használtat. Megkíséreljük lehetőleg minél előbb felújítani az elhasználódott gépállományt, hogy polgártársaink biztonságosan és kényelmesen utazhassanak. Alkalom ez arra is, hogy megdicsérjem a Subotica-trans vezetőségét, mert együttes erővel az utóbbi három évben ebbe a vállalatba mintegy 380 millió dinárt fektettünk be. Emlékeztetnék rá, hogy tavaly a vállalat székhelyén új benzinkutat nyitottunk meg, ami azt mutatja, hogy jó úton járunk, hogy a szabadkai önkormányzat gondot visel polgárairól, s hogy teljesíti ígéreteit. Biztos vagyok abban, hogy folytatjuk ezen az úton, s hogy belátható időn belül megvalósítjuk a megkezdett projekteket - hangsúlyozta Laban polgármester.

Aleksandar Aleksić, a Subotica-trans-kv igazgatója hangsúlyozta, hogy a Subotica-trans történetében először szereznek be egy napon tíz új autóbuszt.

- Az önkormányzat és a polgármester nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Ezzel a beszerzéssel Szabadka felsorakozik a komoly városok közé, mint amilyen Újvidék és Belgrád, mert azok segítik közvállalataikat, hogy a városi és peremvárosi utasszállításra új autóbuszokat vásároljanak – emelte ki Aleksić.

A Subotica-trans KV autóbusz-állományának átlagos életkora 12,5 év, tette hozzá, majd elmondta, hogy szinte teljesen megoldódott a gépjárművezető-hiány.

- Összesen 150 járművezetőre lenne szükségünk. Jelenleg 142-en vannak, négy felkészülésen vesz részt és újévig, de legkésőbb tavaszra meglesz a szükséges 150 buszvezető – mondta Aleksandar Aleksić.

Az új autóbuszokat az Otokar gyártotta. Új, korszerű autóbuszokról van szó, korszerű dízel-motorral, mechanikus váltóval, légkondicionálóval, a szóló buszok alacsony padozatúak, a peremvárosiak középmagas padozattal készülnek, útirány-kijelzőkkel, megnövelt ülőhely-számmal (a peremvárosi buszokban 59 ülőhely plusz 4 pótülés).

12961_2.jpg