Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Gugnin orosz zongoraművész elkápráztatta a szabadkaiakat

2019.10.06.

Csajkovszkij és Chopin műveinek remek előadásával mutatkozott be a szabadkai közönségnek Andrej Gugnin kiváló orosz zongoraművész. A ma esti koncert Szabadkát felsorakoztatta London, Moszkva, Tokió, Jeruzsálem, Belgrád és más világvárosok közé, ahol Gugnin fellépett, a Városháza Díszterme pedig bekerült a legnevesebb hangversenytermek sorába, mint amilyen a bécsi Musikverein, a genfi Victoria Hall, a New York-i Carnegie Hall, a moszkvai konzervatóriumi Nagyterem és a Csajkovszkij Hangversenyterem, a szentpétervári Marinszkij, a párizsi Louvre, a tokiói Metropoliten Art Space és Hamarikyu Asahi Hall.

12967_1.jpg

A hangverseny után adott sajtónyilatkozatában Gugnin elmondta, hogy rendkívül izgatott volt, főként a remek szerbiai közönséggel való találkozása miatt Belgrádban is és itt, Szabadkán is. Hozzátette, hogy számára előadóművészként sokat jelent, ha a publikumtól ekkora figyelmet és hálát érez.

- Néhány nappal ezelőtt meghűltem és nem érzem a legjobban magamat, de boldoggá tett ez a meleg támogatás. Szabadka egy különleges, gyönyörű város, nagy és szép. A zongora is kiváló, a hangversenyterem akusztikája pedig nagyon jó. Minden fellépésemkor lehetőségeim száz százalékát akarom nyújtani, teljes lelkesedéssel muzsikálok, függetlenül attól, hogy a hangversenyre egy nagy, vagy egy kisvárosban kerül sor. Szeretem a Balkán térségét, s nagy örömömre szolgál itt fellépni – hangsúlyozta Andrej Gugnin.

A koncert védnöke Szabadka Város volt, támogatója pedig a Zvonko Bogdan Borászat. A koncertet a belgrádi Piano Land szervezte.

12967_2.jpg