Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás Igor Žakić röplabdaedző tiszteletére

2019.10.09.

Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ma a Városházán, hivatalában fogadta Igor Žakićot, a szerb röplabda-válogatott szakvezetőségének tagját, a Spartacus Férfi Röplabda Klub jelenlegi edzőjét. A találkozón jelen voltak a Spartacus FRK vezetői, Lazar Marković és Duško Guslov, valamint a szabadkai Sportszövetség titkára, Dejan Vuković is.

12974_1.jpg

Žakić köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért, a sajtó képviselői számára pedig elmondta, hogy az Európa-bajnokság még mindig élénken foglalkoztatja, hiszen sok munkára volt szükség, de fantasztikus érzést jelent, ha az erőfeszítéseket aranyérem koronázza.

- A röplabda-válogatott szakvezetésében való munka, a válogatott játékosokkal való foglalkozás, az Európa-bajnokság számomra hatalmas tapasztalatot és igazi kincset jelent. Hálás vagyok a bizalomért. A szakvezetés lecserélése alig 15 nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt új energiákat mozgósított. Azonnal folytattuk az intenzív munkát, a röplabdázók pedig motiváltan, bizonyítási vággyal telve reagáltak a változásokra. Miután Szlovéniától elveszítettük a barátságos mérkőzést, a szakvezetés leült a játékosokkal beszélni, s attól kezdve nagy-nagy örömünkre jóra fordultak a dolgok. A röplabda-válogatott számára van még hova fejlődni – emelte ki Igor Žakić.

Nemanja Simović elmondta, hogy ma nagy megtiszteltetés és öröm volt számára találkozni Igor Žakićtyal, s hogy módjában állt köszönetet mondani neki amiért a lehető legszebb módon képviselte a szerb, és egyben a szabadkai sportot is.

- Szép alkalom ez arra, hogy köszönetet mondja a Spartacus Férfi Röplabda Klub vezetőinek, Lazar Markovićnak és Duško Guslovnak, akik hosszú évek óta támogatják a szabadkai röplabdát, társadalmilag felelősen viselkednek, s nem ritkán élnek kapcsolataikkal, üzleti ismeretségükkel, hogy segítsék a klub munkáját. Másfelől, önkormányzatként mindent megteszünk, hogy a sportra szánt költségvetési rész mind nagyobb legyen, hogy minden klub számára megkönnyítsük a munkát. A Spartacus Férfi Röplabda Klub az utóbbi néhány évben a szabadkai sport zászlóvivője, s büszkék vagyunk elért eredményeire. Nagy örömmel állapíthatom meg, hogy nő azoknak a szabadkai sportolóknak a családja, akik jövőre részt vesznek a tokiói olimpián. Számításaim szerint Tokióban az ország színeit négy-hat szabadkai sportoló is védi majd – hangsúlyozta Simović.

Szerbia röplabda-válogatottja szeptember végén Európa-bajnok lett, miután a döntőben 3:1 arányban legyőzte Szlovéniát. Az Európa-bajnoknak járó serleget a szerb röplabdázók mintegy 15.000 néző előtt emelték a magasba a párizsi Bercy Sportcsarnokban. 

Szerbia ezúttal harmadszor szerezte meg az aranyérmet 2001. és 2011 után. Szerbia, akárcsak 2011-ben, idén is Európa-bajnoki címet szerzett mind a férfiak, mind a nők mezőnyében.