Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadták az ösztöndíjazási szerződéseket a kézműves hiányszakmákat tanuló diákoknak

2019.10.16.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára ma átadta az ösztöndíjaztatásról szóló szerződéseket a középiskolák első osztályos tanulóinak, akik a kézműves hiányszakmákra iratkoztak be III. fokozaton a 2019/2020-es iskolaévben. Összesen 30 ösztöndíjat ítéltek oda, a mérce pedig az eddig elért tanulmányi eredmény és a kérelmezők szociális-anyagi helyzete volt.

12992_1.jpg

A sajtó képviselőihez szólva, mielőtt a Városháza Kék termében átnyújtották volna a szerződéseket, Jasmina Stevanović emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város 2016 óta már negyedik éve a városi költségvetésből ösztöndíjat nyújt a hároméves, műszaki kézműves szakmákra iratkozó tanulóknak.

A szabadkai önkormányzat – emelte ki – gondoskodik a tanulók hiányszakmákra való iratkozásának ösztönzéséről, s ezért éves szinten 30 ösztöndíjat hagy jóvá a hároméves képzésre iratkozóknak.

- Nem csak a pénzről van szó, hanem a hiányszakmák iránt figyelemről és jelentőségük kiemeléséről is. Itt kell lennünk, segítséget nyújtanunk, irányítanunk, mert ezzel a régió gazdasága számára képezzük gyermekeinket és ösztönözzük a foglalkoztatást. Hiányszakmának számít a lakatos-hegesztő, ipari gépszerelő, gépjárművezető, bútorasztalos, építőipari szakmunkás,..az ösztöndíjak odaítélése pedig az elért eredményektől és a kérelmező szociális-anyagi helyzetétől függ - hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

A szerződéseket azok a tanulók írták alá, akik az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában és a Politechnikai Iskolában iratkoztak be a hároméves képzés első osztályaiba.

12992_2.jpg