Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megemlékezés a gerinc világnapjáról

2019.10.16.

Ma a város főterén a Korak Korrektív Gimnasztikai Akadémia gyakorlatokat tartalmazó nyilvános órát tartottak, amelyet a középiskolák, valamint a Dositej Obradović Iskolaközpont tanulói mutattak be a gerinc világnapja alkalmából, illetve az Idő egészség elnevezésű projekt megvalósításának a kezdete alkalmából, amelyre az eszközöket az Ifjúsági Iroda biztosította.  A tanulók jelképesen öt perccel 12 óra előtt mutatták be a gyakorlatokat, egyúttal felhívták a figyelmet a gyermekek körében mind gyakoribb gerincproblémák megelőzésének a fontosságára.

12994_1.jpg

A gerinc világnapjára szervezett rendezvényen jelen volt Nataša Aleksić, a Városi tanács oktatásért felelős tagja is. Ebből az alkalomból emlékeztetett a rendszeres testmozgás fontosságára, amely segít a gerinc egészségének a megőrzésében.

- A korszerű életmód, amelyhez hozzá tartozik a többórás ülés, leggyakrabban a számítógép előtt, számos gerincproblémát okozott sok embernek, nemre és életkorra való tekintet nélkül. A gyermekek gerincére különösen veszélyes a helytelen és hosszan tartó ülés a számítógép és a televízió előtt. A mai performance a legjobb módon emlékeztetett bennünket a rendszeres gyakorlás és a gerinc egészsége fenntartásának a fontosságára - emelte ki Nataša Aleksić.

Ljubomir Stankić, a Korak Akadémia képviselője hangsúlyozta, hogy a korrektív torna a gerincoszlop deformitásainak legjobb megelőző módszere, s kiemelte, hogy álláspontjuk szerint Szabadka kellene, hogy a korrektív torna központja legyen.

- Mind többet beszélünk a tanulók gerincproblémáiról, de még mindig nem fogtuk fel, hogy mennyire fontos a napi mindössze 15 perces testmozgás.  Az Akadémián igyekszünk a legkisebb gyermekkortól kialakítani az egészséges szokásokat – mondta Ljubomir Stankić.

A Korak Akadémiára mintegy 4.000-en járnak, háromtól 77 éves korig.