Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megemlékezés az emberkereskedelem elleni harc európai napjáról

2019.10.18.

Az emberkereskedelem elleni harc európai napja alkalmából az emberkereskedelem elleni harc helyi csoportja ma a városközpontban röplapok osztogatásával tájékoztatta a polgárokat a minden országot egyaránt sújtó világméretű jelenségről.

12996_1.jpg

Ilija Đukanović, a helyi munkacsoport koordinátora ebből az alkalomból kijelentette, hogy a helyi team a tejpiacnál óriásplakátot helyezett ki, s hogy a csoport minden tagja röplapokat kapott, amelyeket saját intézményeikben és olyan helyeken helyeztek ki, ahol a polgárok elolvashatják azokat.

– Emellett az akció mellett a Vöröskereszt és a Széchenyi István Általános Iskola a gyermekek számára az emberkereskedelem témájáról szervez műhelyeket. Ezek a tevékenységek részét képezik a 2018 decemberében elfogadott éves tervnek – emelte ki Đukanović.

Emlékeztetett rá, hogy az emberkereskedelem elleni harc szabadkai helyi team tevékenységét támogatja az Athén nevű egyesület, valamint a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság A veszélytől a biztonságig: Az emberkereskedelem áldozatai védelmének előmozdítása Szerbiában elnevezésű projekt keretében. 

Újvidéken ma hetedik alkalommal tartják meg az emberkereskedelemmel kapcsolatos, a Támogatás köre elnevezésű konferenciát. Ezen a konferencián, amelyen az áldozatokat támogató rendszerrel foglalkoznak, a szabadkai helyi munkacsoport képviseletében Ilija Đukanović koordinátor is részt vesz.