Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

900 millió dinár a szabadkai Gerontológiai Központ otthonainak a felújítására

2019.10.18.

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke, Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, valamint Marko Blagojević, a Közbefektetési Iroda igazgatója ma ellátogattak a Gerontológiai Központba, ahol 900 millió dinár értékű munkálatok folynak a sétaerdei Otthon és az Idősek Otthonának a felújításán, illetve szanálásán.

12997_1.jpg

- Nagyon elégedett vagyok a ma Szabadkán látott munkálatokkal és a Közbefektetési Irodával való együttműködéssel. Kötelességünk a felhasználók és a dolgozók számára jobb élet- és munkakörülményeket teremteni – mondta Mirović.

A jövőben is együttesen folytatjuk az újvidéki és a topolyai szociálisvédelmi létesítmények felújítását, tette hozzá Mirović, kiemelve, hogy együtt munkálkodnak majd a regionális kórházak felújításán is.

-A szociálisvédelem a társadalom legérzékenyebb területe, s az állam, illetve a társadalom ezen a téren juttatja kifejezésre mennyire erős és hogy mire képes – mondta Mirović.

Az egészségügyi és egyéb felszerelés beszerzésére a tartományi Kormány a szabadkai Gerontológiai Központnak 2016-tól napjainkig 43,2 millió dinárt biztosított.

Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója kijelentette, hogy ez a projekt Szabadka Város, a tartományi Kormány és a Közbefektetési Igazgatóság együttes munkáját dicséri.

- Az szeretnénk, ha a Gerontológiai Központ minden létesítménye a lehető legmagasabb szintű legyen – hangsúlyozta Ivanišević.

Marko Blagojević, a Közbeszerzési Igazgatóság igazgatója aláhúzta, hogy a szociális-védelemben rendkívül leromlott állapotokat örököltünk.

- A szociális védelem korábban háttérbe szorult, ma pedig, amit a terepen is bizonyítunk, a priorítások csúcsán található. Együttesen folytatjuk ezt a munkát mindaddig, amíg fel nem újítjuk az utolsó szociálisvédelmi létesítményt is – üzente Blagojević.

12997_3.jpg