Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a német B+B Thermo-Technik GmbH cég gyára

2019.10.31.

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma Szabadkán megnyitotta német B+B Thermo-Technik GmbH cég termotechnikai érzékelőinek a gyárát, amely az elhangzottak szerint mintegy 100 munkást foglalkoztat majd. A beruházás értéke egymillió euró.

 13023_1.jpg

- A gyárak, amelyeket itt, a szabadkai Ipari Övezetben láthatunk, az egész világ országaival fennálló gazdasági együttműködést jelképezik. Készen állunk az újabb közvetlen beruházásokra a Vajdaság AT területén megépített és felszerelt övezetekben. Célunk, hogy Vajdaság AT területén a munkanélküliségi ráta 8 százalék alá csökkenjen, s ez lesz legjelentősebb eredményünk – hangsúlyozta Mirović.

Mint azt a kormányelnök mondta, Németország élen jár a vajdasági beruházásokban, ami számunkra nagyon fontos, egyrészt polgáraink foglalkoztatása, másrészt a német cégekkel érkező technológiák szempontjából.

13023_2.jpg

- Vajdaság AT területén az eddigi német befektetések elérték az 1,4 milliárd eurót, jelenleg pedig mintegy 50 német cég működik hazánkban, amelyek több mint 60.000 dolgozót foglalkoztatnak – ebből 22.000-et a Vajdaságban – emelte ki Mirović.

Laban polgármester elmondta, hogy a kisbajmoki Ipari Övezetben és a Szabad Övezetben jelenleg több mint 6.000 ember dolgozik, s hogy három nagy német cégben: a Siemensben, a Norma Groupban és a Continentálban, nem számítva bele a Dunkenmotor 400 foglalkoztatottját, amely az amerikai Ametek csoportosulás tagja lett, több mint 4.000-en dolgoznak.

A B+B Sensor Solutions gyárának megnyitása, tette hozzá, fontos Szabadka város számára, mert az új munkahelyek mellett új technológiák és tudás betelepülését is jelenti, de fontos a gyárban alkalmazott 15 polgárunk és családjaik biztonsága és jobb életszínvonala miatt is.

13023_3.jpg

- Örömömre szolgál, hogy a cég szinte teljesen azonos elvek szerint tevékenykedik, amelyekre a Szabad Övezettel kapcsolatos elveink támaszkodnak: felfogni és megérteni a lehetőségeket, színvonalasan gazdálkodni, kialakítani a partnerek bizalmát az újítások folyamatos bevezetésével egyidejűleg. A Dunkenmotoren után, amely rövidesen megünnepli szabadkai működésének 10. évfordulóját, és a Boysen cég mellett, amely most építi gyárcsarnokát, a B+B Sensor Solutions a harmadik vállalat, amely városunkba ugyanabból a német térségből, Schwarzwaldból érkezik. Ez a tény bizonyítja a legjobban, hogy Szabadka jó híre messzire hallatszik – emelte ki Bogdan Laban.

Noha kis cégről van szó, emelte ki Laban polgármester, Szabadka számára a vállalat betelepülése nagy elismerés, mert a kis családi cégek közismerten sokkal óvatosabbak az új telephelyek megválasztásában, s hogy csak ott telepednek meg, ahol becsléseik szerint elhanyagolhatók a gazdálkodás kockázatai.

Daniel Spehar, a szabadkai B+B Sensor Solutions d.o.o igazgatója kijelentette, hogy a cég számára nagy nap ez a mai, mert Szerbiába, a Vajdaságba való betelepülésével számos üzleti lehetőség nyílt meg előtte, lehetőséget kap az itteni fiatal szakemberek megismerésére, s hogy a tervek között szerepel a kínai gyártóvonal Szerbiába történő áthelyezése is.

A gyáravatón jelen volt a szerb köztársasági elnök gazdasági tanácsosa, Jerg Heeskens, valamint Németország nagykövetségének első titkára, Gazdasági Együttműködési Osztályának vezetője, Leoni Reimers is.

13023_4.jpg

A B+B Thermo-Technik GmbH cég németországi székhellyel 1984 óta működik, termelőrészlegei pedig Szabadka mellett Hollandiában, Kínában és Hongkongban találhatók.