Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás Miloš Keljanović kick-bokszoló és a Spartacus teniszezői számára

2019.11.08.

Nemanja Simović, a Városi tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ma a Városházán fogadta Miloš Keljanović kick-bokszolót, aki Szarajevóban a VAKO föderáció nemrégi világbajnokságán ezüstérmet szerzett, valamint a Spartacus Tenisz Klub versenyzőit, akik az ifjúsági női és férfi mezőnyben, valamint a felnőtt női és férfi mezőnyben egyaránt csapat-bajnoki címet szereztek. Simović a nagy sikerhez való gratuláció mellett Keljanovićnak és a Spartacus teniszezőinek is sok sikert kívánt a jövő évi versenyeken.

13042_1.jpg

Keljanović sportolói pályafutását Szabadkán, a Spartacusban kezdte, sportolói ösztöndíjat is kapott, jelenleg pedig az újvidéki Vojvodinában képzi magát tovább. Az általa szerzett ezüstérem egy abból a 15 éremből (nyolc arany, négy ezüst és három bronz), amelyet Szerbia válogatottja nyert a nemrégiben befejeződött szarajevói világbajnokságon.

- Most másodszor fogadtak így, ezúttal felnőttként, s köszönet az engem ért megtiszteltetésért. Ahogy múlik az idő, úgy fogom fel, hogy mit is tettem, mekkora sikert értem el. Sajnos nem sikerült eljutnom az aranyéremig, de ez ösztönzést jelent a számomra, hogy még jobban dolgozzak. Még néhány mérkőzés vár rám, aztán szünet és felkészülés a törökországi Európa-bajnokságra – mondta Keljanović.

Nemanja Simović hangsúlyozta, hogy a tehetséges kick-bokszolótól még csak ezután lehet jó eredményekre számítani.

- Ez is egyik módja annak, hogy további ösztönzést adjunk az előtte álló versenyekhez, különösen az Európa-bajnoksághoz. Nem kis dolog másodiknak lenni a világon, olyan versenyen, amelyen 59 ország 800 versenyzője indult, Milošnak pedig kategóriájában 21 ellenfele volt. Ez még egy év, amelyet a szabadkai sportolók jó eredményei jellemeznek, köztük Keljanovićé is, aki a Spartacus gyermeke. Eléggé érett ahhoz, hogy karrierjét nagyobb városokban építse, de úgy vélem, hogy jól esett neki Szabadka és a szabadkaiak támogatása - emelte ki Simović.

13042_2.jpg

A Spartacus Tenisz Klub számára a 2019. év történelmi sikert hozott, amire ebben a sportágban még nem volt példa - négy országos csapatbajnoki címet szereztek. A szabadkai klub lett a legjobb az ifjúsági és a felnőtt férfi és női kategóriában is. Ez, valamint további három egyéni országos bajnoki cím is több mint elegendő okot szolgáltatott a Városháza Kék termében megrendezett fogadáshoz.

- A felnőtt férfi mezőnyben megszakítottuk a Crvena Zvezda tizenegy évig tartó egyeduralmát, ezzel együtt pedig számunkra is megszakadt a hét szűk esztendő a bajnoki cím megszerzését illetően, ami már 1976 óta tartott. A Spartacus felnőtt női csapata utoljára 1985-ben volt országos bajnok. A csapatbajnoki címekre büszkék vagyunk, de az egyéniekre is, hiszen Juhász Krisztián megnyerte Szerbia téli és nyári bajnokságát is, Anđela Vidović pedig a felnőttek mezőnyében ugyancsak a téli bajnokságot – sorolta az eredményeket a Spartacus TK elnöke, Milan Vučković.

Simović leszögezte, hogy nem kis dolog négy kategóriában Szerbia bajnoka lenni, majd gratulált a sikerekhez, azt kívánva, hogy jövőre is ugyanilyen eredményeket érjenek el. Ezt követően kiemelte, hogy örül, amiért fokozódik a versengés az Év Sportolója hagyományos megválasztása előtt.

- A Spartacus Tenisz Klub biztosan magas pozícióba ajánlotta be magát. Mindannyian büszkék vagyunk a sikerekre, ezek a fiatal sportolók pedig büszkék kell, hogy legyenek arra, hogy a Spartacus Sportegyesület családjának a tagjai. A Jovan Mikić – Spartak személye és munkássága iránt tisztelet kifejezéseként készül az emlékmű, amelyet a jövő év elején állítunk fel – emelte ki Nemanja Simović.

A találkozókon jelen volt Dejan Vuković, a szabadkai Sportszövetség titkára, aki Keljanovićnak és a Spartacus teniszezőinek is gratulált a sikerekhez és a sportok észak-bácskai városának a sikeres népszerűsítéséhez.