Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megkezdődött a Központ II. HK-ben a Gerontológiai Klub felújítása

2019.11.12.

Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár, Bogdan Laban, szabadkai polgármester és Nenad Ivanišević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója ma jelen voltak a II. Központ HK Gerontológiai Klubja épületének energiahatékonysági munkálatai kezdetén. A 15,3 millió dinár értékű projekt keretében, amelyet a Bányászati és Energetikai Minisztérium, valamint Szabadka Városa együttesen pénzel, megjavítják a tetőszerkezetet, kicserélik a nyílászárókat és a létesítmény hőszigetelését, emellett hőszivattyúkat szerelnek be.

13059_1.jpg

Laban polgármester a sajtó képviselőihez szólva kiemelte, hogy igen jó a köztársaság, a tartomány és a város együttműködése, majd emlékeztetett rá, hogy évek óta azt bizonygatja, a város előrehaladása érdekében csak kész projektekkel tehetünk valamit.

- Szabadka ilyen szempontból élen jár, kész projektekkel rendelkezünk, amelyekkel a hazai és külföldi alapoknál pályázunk. Folytatjuk ezt a gyakorlatot, megkísérelünk normális életet biztosítani minden polgártársunk számára. Elég sok támadás ért bennünket, hogy sok pénzt költünk a projektekre, de emlékeztetnék rá, hogy ugyanannyi idő alatt, amikor más volt a polgármester, hússzor kevesebb pénzt fektettek Szabadkába – hangsúlyozta Laban polgármester.

A munkálatokat három hónap alatt kell befejezni. Az energiahatékonyság mellett felújítjuk a parkettát, a falakat, s mindent, ami azért szükséges, hogy a klub új külsőt öltsön.

- Az elképzelések szerint energia-hatékonnyá tesszük az épületet, amelyet Marija Mamužić 1992-ben adományozott a Gerontológiai Központnak egy gerontológiai klubnak és a házi segítségnyújtási és ápolási szolgálat székhelyének a kialakítására.  Jelenleg az épületet gázolajjal és árammal fűtik, amikor pedig energetikailag rendbe hozzuk, az energiaköltségek 13-17 százalékkal csökkennek – mondta Nenad Ivanišević, hozzátéve, hogy a város finanszírozza a segítségnyújtási és ápolási szolgálat munkáját, amelyet mintegy 10.000 polgárunk vesz igénybe.

Predrag Vuletić ismételten hangsúlyozta, hogy a szabadkai Gerontológiai Központ az öt legjobb vajdasági között foglal helyet.

- A tartományi kormány nevében köszönöm a városnak, hogy így viszonyul a szociális-védelmi létesítmények és az emberek iránt. Ez valóban a jó gyakorlatot példázza.  Mivel folyamatban van a pályázat Vajdaság AT területén a szociális-védelem fejlesztésére, hiszem, hogy kedvezően bíráljuk el az ebből az intézményből érkező kérelmet.  A tűzvédelemről, valamint a központi épületben a körforgalom kiépítéséről van szó. Remélem, hogy az év végéig még 30 millió dinárt fektetünk a Gerontológiai Központba – emelte ki Vuletić.

A II. Központ HK Gerontológiai Klub épülete felújításának kezdetén jelen volt Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja is.

13059_2.jpg