Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ismertették Vajdaság AT Fejlesztési Alapjának hitelkonstrukcióit

2019.11.13.

Vajdaság AT Fejlesztési Alapja Szabadka Város Közigazgatásával együttműködve ma a Városháza Kék termében a bejegyzett mezőgazdasági termelők, jogi személyek és vállalkozók számára ismertetőt tartott az újonnan előkészített hitellehetőségekről. Ismertették a beruházási hiteleket, a turizmusban a kamattámogatásokat, a termőföldek és a mezőgazdasági gépek vásárlására igénybe vehető hiteleket, valamint az IPARD programot.

13066_1.jpg

Jelena Trenkić, Vajdaság AT Fejlesztési Alapja hitelügyi osztályának piacelemzési, hitelfejlesztési és hitelezés-ügyi vezetője kiemelte, hogy Vajdaság Fejlesztési Alapja 2019-ben is – az előző évihez hasonlóan – két és fél milliárd dinárt hagyott jóvá az összes hitelezési formára.

- Van elegendő pénz, annak ellenére, hogy az általunk kínált hitelek iránt évről évre nagyobb az érdeklődés. A hitelek igénybevétele nincs időhöz kötve, azaz senki sem késhet el a kérelem benyújtásával. Mindaddig befogadjuk a kérelmeket, amíg fel nem használják a tervezett eszközkeretet. Eddig azonban még nem történt meg, hogy az adott hitelezési céleszközök tervezett keretét elköltöttük volna - hangsúlyozta Jelena Trenkić.

Vajdaság Fejlesztési Alapja számos hitellehetőséget kínál, köztük az IPARD projektekre kiírt pályázat révén is. Idén, mint mondta, ez a lehetőség nagyobb visszhangot váltott ki, mivel megérkeztek az első határozatok is, így beérkeztek az első igénylések is az ilyen jellegű hitelekre.

- Ez iránt a lehetőség iránt nagy érdeklődés nyilvánult meg, mivel teljes összegű hitelezésről van szó, vagyis az összeg, amely az IPARD projektben szerepel, teljes egészében biztosítható hitelből, vagyis nincs szükség önrészre - mondta Jelena Trenkić.

Vajdaság Fejlesztési Alapjának minden hitelformája esetén a kamatok éves szinten változatlanok, egy és három százalék között mozognak.