Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kiszélesítették az úttestet a Matija Gubec utcában

2019.11.14.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatója ma bejárta a Matija Gubec utcát, amelyben ma befejeződtek a munkálatok az úttest négyről öt méterre történő kiszélesítésén, 480 méter hosszan, az Oton Župančić utcától a Blaško Rajić utcáig. A beruházás megvalósítására a városi költségvetésből ötmillió dinárt biztosítottak.

13071_1.jpg

Az utca egy méterrel történő kiszélesítésével a Prozivka és a Központ II. helyi közösségek lakosai sokkal gyorsabban és könnyebben jutnak el a városközpontig, nyilatkozta Radivojević, hozzátéve, hogy a Matija Gubec utca mostantól valós alternatívája lesz a Radić-fivérek utcának.

- A jövő héten a Gát Helyi Közösségben ugyancsak egy méterrel kiszélesítjük a Palmotić utcát a Gundulić utcától a Bácska utcáig. A Gundulić utcának ez a szakasza jelenleg egyirányú, és nagy gondot okoz ebből a városrészből eljutni a Zombori útra. A Palmotić utca kiszélesítésével megoldódik ez a közlekedési probléma – jelentett be Predrag Radivojević.

A Makszim Gorkij utca egy része felújítási munkálatainak, illetve az úttest Radić-fivérek utcai és Strossmayer utcai kereszteződése, a Makszim Gorkij utcai balra fordulásra szolgáló közlekedési sávok megépítésének az ütemére vonatkozó kérdés kapcsán Radivojević elmondta, hogy minden a tervek szerint halad, s hiszi, hogy a legforgalmasabb városi útszakaszon a munkálatok határidőre, azaz december 25-ig befejeződnek.

13071_2.jpg