Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Tankönyv-csomagokat adtak át

2019.11.14.

A Szécheny István Általános Iskola Šabac-utcai épületében Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a Városi Tanács oktatásért, illetve szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja tankönyvcsomagokat adtak át az ebben az iskolában tanuló roma gyermekeknek. Ugyanilyen tankönyv-csomagokat biztosítottak további három iskola roma származású tanulói számára. Ezek a Matko Vuković, a Đuro Salaj és a csantavéri Hunyadi János.

13072_1.jpg

- Az iskolaelhagyás megelőzésére a városi költségvetésben az előző évekhez hasonlóan 350.000 dinárt irányoztunk elő. A megmozdulásba 50.000 dinárral bekapcsolódott a Romák Edukációs Központja is. Összesen 52 tankönyvcsomagot vásároltunk a négy iskolában tanuló roma gyermekek számára – mondta Nataša Aleksić.

Mint ahogyan kiemelte, Szabadka Város igyekszik a következő évi költségvetésben is pénzt biztosítani az iskolaelhagyás megakadályozását célzó megmozdulásra.

- Valóban kedvező a megmozdulás visszhangja, s igyekszünk, hogy jövőre megnöveljük az erre az akcióra szánt eszközkeretet, hogy minél több roma tanuló kaphasson ingyenes tankönyvcsomagokat – hangsúlyozta Nataša Aleksić.

Vesna Vajs, az iskola igazgatója ebből az alkalomból kijelentette, hogy a tankönyvcsomagok osztása még egy olyan lépés, amelyet Szabadka Város a roma származású gyermekek oktatása hatékonyságának a növeléséért tesz.

- Pozitív lépésről van szó, ez az, amit mi tehetünk, a többi a tanulókon és szüleiken múlik. Vagyis, hogy a gyermekek rendszeresen járjanak iskolába, tartsák tiszteletben annak a rendszernek a szabályait, amelyben élnek, hogy minél könnyebben alkalmazkodjanak, s természetesen elsajátítsák azt a tannyelvet, amelyen tanulnak – tette hozzá Vesna Vajs.