Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Befejeződött A lehetőség az új kezdéshez projekt

2019.11.18.

Az új Városháza épületében ma befejezettnek nyilvánították A lehetőség az új kezdéshez elnevezésű projektet. Ebből az alkalomból az Ökumenikus Humanitárius Szervezet (EHO) ismertette a három területen, a gazdasági megerősítés, a lakhatási feltételek javítása és a jogvédelem terén elért eredményeket. A szabadkai önkormányzat azzal a céllal vett részt a projektben, hogy előmozdítsa a lakhatási feltételeket és a Szerbiába visszatérők reintegrálódását a 2018 januárja és 2019 decembere közötti időszakban.

13081_1.jpg

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja Szabadka Város nevében, illetve a romák helyzetének a javításával foglalkozó tanács elnökeként mondott köszönetet az Ökumenikus Humanitárius Szervezetnek A lehetőség az új kezdéshez elnevezésű projekt megvalósításáért.

- Szabadka Város 2015 óta folytat együttműködést az Ökumenikus Humanitárius Szervezettel. Abban az évben írták alá az együttműködésről szóló első megállapodást.

A lehetőség az új kezdéshez elnevezésű projekt keretében Szabadkán 29 család kapott támogatást építőanyag formájában, 19 személynek segítettek az önfoglalkoztatásban, több mint 450-en pedig jogi segítséget kapott – emelte ki Ilija Đukanović.

Ana Birgeš projekt-koordinátor emlékeztetett rá, hogy idén a projekt Vajdaságban négy helyen valósult meg: Szabadkán, Nagybecskereken, Nagykikindás és Begaszentgyörgyön.

- A projekt a kitoloncolási egyezmény alapján visszaérkezőket ölelte fel. Többnyire a Németországból érkezőkre gondolunk, de Nyugat-Európából is, de a projekt mindig felöleli a támogatottak 10-20 százalékát, akik a helyi lakosok soraiban, hasonló körülmények között élnek – mondta Ana Birgeš.