Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Járda-felújítás a csantavéri Haladás roma telepen

2019.11.20.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja, valamint Stevan Nikolić, romaügyi koordinátor ma bejárták a munkálatokat a csantavéri Haladás roma telepen a 470 m hosszú járda felújításán és kiépítésén. Erre a beruházásra Szabadka Város és a tartományi Szociálpolitikai,demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság összesen kétmillió dinárt biztosított.

13091_1.jpg

Ilija Đukanović a sajtó képviselőinek elmondta, hogy ezekkel a tevékenységgel megvalósulnak a romák lakhatási feltételeinek a javítására vonatkozó helyi akcióterv (HAT) előirányzatai, mivel a csantavéri Haladás és Halász telepek a HAT-ban a lakhatási problémák megoldásában elsőbbséget élveznek. 

- Mint látják, nehéz megközelíteni a telepet, és a telepen belüli közlekedés is nehézkes, különösen télen, vagy amikor csapadékos az időjárás. Ez az első lépés a telepen érzékelhető problémák megoldására, hogy megkönnyítsük az itt élők közlekedését, különösen a gyerekekét, akikből sokan élnek itt. Az összesen kétmillió dinár értékű munkálatokkal 470 méter hosszan építünk ki új járdát, illetve újítjuk fel a régit. A pénzből pályázat útján 400.000 dinárt biztosítottunk a Tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági Titkárságtól, Szabadka Város idei költségvetéséből pedig 1,6 millió dinárt – mondta Đukanović.

Stevan Nikolić hangsúlyozta, hogy a szabadkai önkormányzat támogatja azokat a projekteket is, amelyek azokon a területeken javítják az életkörülményeket, ahol a roma közösség tagjai élnek.

- Rendelkezünk tervekkel és stratégiai dokumentumokkal, politikai akarattal és biztosított projektekkel, amelyek révén javíthatjuk ezeknek az embereknek az életminőségét. Természetesen ez nem történhet meg egyik napról a másikra, mert a közösség fejlődése a pénz és emberek mellett időt is igényel - mondta a többi között Nikolić.