Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A téli szolgálat felkészült az előttünk álló télre

2019.11.26.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatója ma a szabadkai Subotica-trans Utasszállító Közvállalat körletében megtartotta a verbászi Extra-auto transport vállalat téli szolgálatának szemléjét. A városi és peremvárosi utak és utcák, gyalogjárdák és kerékpárutak tisztításához színvonalas gépállomány, elegendő személyzet, kőzúzalék és só áll rendelkezésre.

13105_1.jpg

Predrag Radivojević emlékeztetett rá, hogy az utakról szóló törvény értelmében az útvonalak téli fenntartása folyó év november 1-től a következő év április 1-ig tart. A szemlét követő sajtónyilatkozatában az igazgató kiemelte, hogy az Útügyi, Várostervezési és Lakásgazdálkodási Közvállalat kidolgozta a városi és peremvárosi útvonalak téli karbantartási tervét Szabadka város területére.

- Szabadka város területén az utak, mint ismeretes, három csoportra oszthatók: állami utak, amelyek áthaladnak a városon és a Szerbia Utai KV hatáskörébe tartoznak, a Palics Természeti Park védett részén áthaladó utak, amelyek téli fenntartását a Palics-Ludas KV végzi, valamint a többi városi út, amelyek vállalatunk hatáskörébe tartoznak. A közlekedési útvonalak téli fenntartásával kapcsolatos közbeszerzési eljárást követően a munkával a verbászi Extra-auto transport vállalatot bíztuk meg.  240 kilométernyi városi és peremvárosi útvonalat, 100.000 négyzetméternyi gyalogjárdát és 35.000 négyzetméternyi kerékpárutat tartunk fenn. Erre a célra a városi költségvetésben 50 millió dinárt irányoztak elő – mondta Radivojević.

13105_2.jpg

Milutin Perunović, az Extra-auto transport vállalat műszaki igazgatója kijelentette: bizton állíthatja, hogy ez a vállalat eleget tesz minden rá háruló feladatnak, s hogy a küszöbön álló télre színvonalas gépállomány, elegendő személyzet, kőzúzalék és só áll rendelkezésre.

- Mivel tavaly a szűkebb városközpontban az utakat csak sóztuk és nem dugultak el a lefolyók,idén is hasonló módon járunk el. A helységközi útvonalakon kőzúzalékot is használunk. A tervek szerint 1.000-1.000 tonna sót és kőzúzalékot használunk fel, szükség esetén pedig ezek a mennyiségek megnövelhetők. Tavaly két állomáshelyről – egy peremvárosi és egy városi településről – végeztük a munkát, ami jó eredményekkel járt, ezért nem változtatunk ezen a gyakorlaton. A város tisztításán – a gépkezelőket leszámítva – 45 ember dolgozik majd. Hiszem, hogy ezt a munkát színvonalasan végezzük el, amivel Szabadka minden polgára elégedett lesz – mondta Perunović.

Péntekig szétosztják azt a sót, amelyre a tervek és a fenntartási program szerint a városi intézményeknek van szükségük, s amelyeket felhasználóként kijelölt a Városi Közigazgatás, tette hozzá Perunović.

13105_3.jpg