Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a kilencedik Winterfest

2019.12.05.

A hagyományos, sorrendben 9. Winterfest téli vásárt ma este a Köztársaság téren Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke nyitotta meg.  Kiemelte, hogy a rendezvényt, amely 2020. január 13-ig lesz nyitva, a szabadkai önkormányzat nevében a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezi, majd köszönetet mondott a szervezőknek az igyekezetért és az erőfeszítésekért, hogy – mint mondta – a látogatókban felébresszék az ünnepi hangulatot, amely számos kellemes érzést hoz magával.

13117_1.jpg

Kedves polgártársainkat és a vendégeket különböző művészi kézműves termékek, hiányszakmák termékei, érdekes művészi és kézimunkák, házias füstölt áru, házias és organikus ételek, a térség hagyományos termékei, édességek, ékszerek, méz és méhészeti termékek, húskészítmények, ruházati cikkek várják, és természetesen forralt bor, emelte ki Bunford, majd hozzátette, hogy meg van győződve róla: a tartalmak sokasága kellemes élményben részesíti mindazokat, akik úgy döntenek, hogy végig sétálnak a vidám és varázslatos téli vásáron.

- Örülök, hogy ilyen szép számban látom Önöket, s remélem, hogy a Téli vásárt a zárásig sokan látogatják majd meg, s találnak élvezetet a téli varázslatban, s mindabban, amit a több mint 70 standon kínálnak a kézművesek, vállalkozók és az idei Winterfest többi kiállítója.  Minthogy ez a rendezvény városunkban hagyománnyá vált, meghívom minden polgárunkat, hogy az elkövetkező napokban látogasson ki a téli vásárra, s élvezzék a küszöbön álló karácsony és újévi ünnepek hangulatát – mondta Bunford Tivadar.

Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója hangsúlyozta: örül annak, hogy mindannyian együtt köszönthetjük Szabadkán az ünnepeket, a Zeneiskola tanulóinak pedig megköszönte a zenés bevezetőt.

- A Winterfesten több mint 70 kiállító vesz részt Szerbia minden szegletéből, Brustól Horgosig. Polgáraink és a Szabadkára látogató vendégek mindenféle jót vásárolhatnak, akár az édeset, akár a csípőset szeretik, s barátaikkal együtt koccinthatnak és köszönthetik az újévet, szilveszter éjszakáját pedig kellemes hangulatban tölthetik el – mondta Dejan Ljubisavljević.