Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Gyógyászati felszerelést adományoztak a Közkórháznak

2019.12.06.

A Galleria Hotelben sajtótájékoztatót tartottak, amelyen ismertették a Bácska Stiftung, a Bama cég, a Phiwa Gazdasági Társaság és a helyi vállalatok adományát, amelyet a szabadkai Közkórháznak juttatnak. A 40.000 eurós adománynak köszönhetően egy gasztroszkópot vásároltak, amely jobb munkafeltételeket biztosít az intézmény számára.

13128_1.jpg

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára köszöntötte az egybegyűlteket Bogdan Laban polgármester nevében, aki minden évben személyesen is hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian, mindenki a lehetőségeihez mérten támogassuk a körzet legnagyobb egészségügyi intézményét és hogy segítsük a szabadkai Közkórház munkáját.

- Köszönet a Bácska Stiftungnak, a Bama cégnek, a Phiwa Gazdasági Társaságnak a gyógyászati felszerelésért, a Közkórháznak adományozott gasztroszkópért, s azért, hogy évekkel ezelőtt elhatározták: íly módon támogatják az intézményt. Az egészségügyi rendszer fejlesztési nemzeti stratégiánk része, s ez csak egy újabb lépés szándékaink megvalósításában – emelte ki Jasmina Stevanović.

A korszerű felszerelés és a helyiségek, egyes osztályok felújítása az elmúlt években, mondta Jasmina Stevanović, világosan mutatják, hogy a köztársasági és a tartományi Kormány, valamint a város is támogatja a szabadkai Közkórházat.

- Nem hiába döntöttünk úgy, hogy a Közkórházat több évtizedes mellőzés után felújítjuk, korszerűsítjük és korszerű felszereléssel látjuk el. Ami a gyógyászati felszerelés felújítását és új felszerelés beszerzését illeti, most van alkalmam arra, hogy Szabadka Város nevében megköszönjem a Tartományi Egészségügyi Titkárságnak, hogy az utóbbi három és fél évben jelentős eszközöket fordít az új gyógyászati felszerelésekre – mondta Jasmina Stevanović.

13128_2.jpg

Csak 2019-ben a szabadkai kórház számára új felszerelés beszerzésére mintegy 100 millió dinárt biztosítottak, mondta Jasmina Stevanović.

- A szabadkai kórház számára folyósított pénz, valamint a kórházak, szakorvosi rendelők és egészségházak felújítását szolgáló eszközök az összes hatalmi szint stratégiai döntését tükrözik, s azt bizonyítják, hogy ez nem csak szavakban nyilvánul meg – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Dr. Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója minden dolgozó nevében köszönetet mondott a Galleria Hotelnek, Tóth Valériának, a Phiwa gazdasági társaság igazgatójának és minden nagylelkű embernek az előző években juttatott adományokért.

Emlékeztetett az előző adományokra, az EKG vérnyomásmérő holterekre, a mobil röntgenre, a beépített röntgenkészülékre, amellyel az 1976-ban vásárolt készüléket váltották fel.

- Tavaly a gasztroenterológiai osztály projektjét valósítottuk meg. Évente ezen az osztályon több mint 3.500 gasztroenterológiai endoszkópos eljárást hajtanak végre. Azzal a beszerzéssel a műszakilag elavult, 15 éves készüléket cseréltük le – emelte ki Puškar.

13128_3.jpg

Tóth Valéria, a Phiwa gazdasági társaság igazgatója mondott köszönetet mindenkinek, aki részt vett az adományozásban. 

- A 30.000 eurós adományunkkal együtt összesen 40.000 euró gyűlt össze, amivel sikerült a kórház számára megvásárolnunk az elavult készüléket kiváltó berendezést – mondta Tóth Valéria.

Egyúttal bejelentette, hogy idén is folytatódik a karácsonyi ajándékozás hagyománya.

- A szegény családokból származó szabadkai és környékbeli gyermekek között összesen 10.000 euró értékű karácsonyi csomagokat osztunk szét – tette hozzá Tóth Valéria.