Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megemlékezés az emberi jogok napjáról

2019.12.10.

Az előző években Szabadkán az emberi jogok napja alkalmából képzőművészeti és irodalmi pályázatokat hirdettek általános és középiskolás tanulók számára, idén pedig kerekasztalt szerveztek a Városháza Kék termében. A civil szervezetek hálózatának, a Szociális Munkaközpontnak, a szülőknek és a szervező szabadkai Polgári Jogvédő Irodának a képviselői Lehetőségek, jogok és kötelességek – a szülői jogok meghosszabbítása címmel.

 13132_1.jpg

A beszélgetés során megállapították, hogy az utóbbi néhány évben elmozdulás történt hazánkban ezen a téren, de szükséges olyan modell kialakítása, amely szerint a szülői jogok meghosszabbítása nem jár együtt a cselekvőképesség megvonásával. A szülők ezúttal tájékozódtak a jogaikról és azok megvalósításának a módjáról.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1950-ben nyilvánította december 10-ét az emberi jogok napjává, hogy felhívja a figyelmet a két évvel korábban aláírt Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára, amely az emberiség történetében először foglalta össze az emberi jogok közös elemeit, amelyeket a világ összes népének és nemzetének meg kell valósítania.